Vara, cel mai expus razelor solare este tenul. Cum îl protejăm? Iată trei măşti din fructele de sezon care ne ajută să hidratăm şi să hrănim pielea.


Căpşune anti-acnee

Este sezonul căpşunelor, iar tenul nostru are nevoie de ele. Sunt un exfoliant natural, fiind bogate în vitamina C şi acid salicilic, ceea ce le face deosebit de eficiente în îndepărtarea celulelor moarte şi tratarea punctelor negre.

Această mască este recomandată în mod special tenului acneic sau gras. Se prepară dintr-o jumătate de cană de căpşune, 3 linguri de argilă, 1 lingură de iaurt. Se formează o pastă şi se aplică pe faţă, gât şi decolteu, timp de 15 minute.

Banane, pentru ten deshidratat

O mască excelentă pentru un ten deshidratat este cea din banane. Se pasează o banană foarte coaptă, se amestecă cu câteva picături de ulei de măsline şi se întinde apoi în strat gros pe faţă, gât şi decolteu.

Se stă cu ea cam o jumătate de oră, după care se clăteşte bine cu apă călduţă. Se hidratează apoi cu o cremă, iar la final se stropeşte cu apă termală. Face minuni pentru ten.

Piersici, pentru o piele fină

Masca pe bază de piersici se foloseşte pentru catifelarea pielii.

Ai nevoie de o piersică de mărime medie, bine coaptă, pe care să o pasezi şi de un gălbenuş de ou. Amestecă bine ingredientele şi aplică masca pe faţă timp de 20 minute, după care îndepărteaz-o cu apă călduţă. Sucul de piersici închide porii, iar vitaminele şi mineralele din fruct hrănesc tenul şi-i conferă luminozitate.

«Beţi cel puţin doi litri de apă pe zi»

 “Adăugând consumul de lichide în cantitate suficientă, o alimentaţie bogată în nutrienţi, vitamine şi oligoelemente în cantităţi protrivite, pielea noastră poate face faţă cu bine razelor de soare. Fructele şi legumele sunt eficiente în sezonul cald. Consumaţi-le în fiecare zi!”, ne-a spus specialistul Click!, doctorul dermatolog Mircea Tampa.

Citeşte şi:

Iată ce trebuie să mănânci ca să scapi de celulită!

Uite ce rişti dacă îţi pui silicoane! În timp pot apărea complicaţii

Loading...
Citeste tot despre: