Mituri despre provenienţa celor mai cunoscute tipuri de mâncare

Ultima actualizare:

    Rulourile cu sushi nu sunt aşa populare în Japonia
Rulourile cu sushi nu sunt aşa populare în Japonia

Când spui paste, te gândeşti la italieni, când spui croissant la francezi, iar când spui sushi la japonezi. Crezi că ei le-au inventat, că ei sunt maeştri în prepararea acestora. Ei bine, sunt doar nişte mituri pe care specialiştii de pe foodpanda.ro au încercat să le demonteze.

1. Cartofii pai sunt originari din Franța - mit. Americanii le spun „fries”, englezii îi numesc „chips, toată lumea e înnebunită după ei, însă belgienii i-au gătit prima dată așa. O poveste locală relatează cum belgienii aveau des obiceiul să prăjească pești de mici dimensiuni, iar atunci când nu îi aveau, tăiau și prăjeau cartofi în formă de pește.

2. French toast, sau, pe românește – frigănele. French toast-ul este franțuzesc - mit. E adevărat că francezilor le place să-și asume cam tot ce ține de capodopere culinare, însă french toast-ul există de când francezii încă nu erau francezi. Originea deliciosului preparat dulce este plasată într-o carte de bucate din Imperiul Roman al secolului patru. Deci, sunt șanse foarte mari ca desertul franțuzesc să fie, de fapt, italian.

3. Mexicanii mănâncă nachos încontinuu - mit. Da, un nativ mexican a inventat nachos, însă nu neapărat pentru consumul co-naționalilor. Se pare că au fost „creați” tocmai pentru a satisface apetitul turiștilor nord-americani din cât mai puține ingrediente cu putință. Cel care a gătit prima dată nachos este cunoscut ca „Ignacio”, de unde și numele preparatului.  

4. Spaghete cu chifteluțe sunt italiene - mit. Toată lumea trăiește cu impresia că italienii sunt inventatorii delicioaselor spaghete cu chifteluțe. Nimic mai greșit! Să ne înțelegem, pe niciun meniu al unui restaurant din Italia nu veți găsi acest preparat.

Nu cereţi aşa ceva în Italia, că nu veţi găsi
Nu cereţi aşa ceva în Italia, că nu veţi găsi

5. Rulouri cu sushi - Japonezii nu se ating de altceva. Majoritatea occidentalilor chiar cred asta. Contrar așteptărilor, rulourile cu sushi nu sunt nici pe departe atât de populare în Japonia precum în alte țări care încearcă să imite cultura japoneză. Mai mult decât atât, mai puțin de o treime dintre japonezi afirmă că mănâncă rulouri cu sushi maxim de două ori pe lună. Majoritatea îl consideră un preparat de ocazie.

6. Sandwich-ul este englezesc - mit. John Montagu, al 4-lea conte de Sandwich, continuă să primească recunoaștere pentru celebrul preparat, doar pentru că s-a gândit să introducă o bucată de carne și de brânză între două felii de pâine. Este poate cel mai cunoscut mit gastronomic cosntruit în jurul unui fel de mâncare consumat în lumea civilizată cu mai bine de 1.000 de ani înaintea nașterii celebrului conte.

7. Croissant-ul este franțuzesc. Greșit, din nou. De fapt, denumirea croissant vine de la „kipferl”, cel mai probabil un preparat inventat sau descoperit de un austriac get-beget.

Croissantele au fost, cel mai probabil, inventate de austrieci
Croissantele au fost, cel mai probabil, inventate de austrieci

8. Patiseria daneză NU este daneză. Deși numele spune totul despre origine în cazul acesta, se pare că vienezii sunt cei care au rafinat și au dat forma actuală delicioaselor deserturi daneze.9. Pastele au fost făcute prima dată în Italia - mit. Pastele sunt sinonimul Italiei și înseamnă peste 65% din meniul unui restaurant italian. Chiar și așa, istoria spune altceva. Unii istorici afirmă că chinezii au mâncat pentru prima dată paste sub formă de spaghete acum mai bine de 7.000 de ani. Alții afirmă că libanezii sunt responsabili de inventarea pastelor cunoscute astăzi ca macaroane.

10. Prăjiturile cu răvaj sunt profeții chinezești - mit. Deserturile delicioase prezente la finalul oricărei cine servite la un restaurant local chinezesc nu s-au născut deloc în China, ci în Japonia. În ciuda moștenirii japoneze, restaurantele chinezești vor continua să își surprindă oaspeții cu surprizele dulci.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net