Cele mai ieftine credite de nevoi personale au dobânzi anuale efective (DAE) mai mici de 10%, dar obţinerea lor depinde de îndeplinirea unor condiţii. Cea mai frecventă dintre acestea, potrivit economica.net, este aceea în care clientul trebuie să-şi încaseze salariul sau veniturile prin bancă.


Pentru un credit de nevoi personale de 10.000 de lei, pe trei ani, DAE (dobânda anuală efectivă) începe de la 8,84% şi poate ajunge până la peste 12%. Iată mai jos care sunt cele mai bune oferte existente pe piaţă în prezent!

 • BCR, dobândă 8,84%

 • BCR oferă cel mai ieftin credit de nevoi personale de pe piaţă. Astfel, dobânda anuală efectivă la creditul „Divers” de la BCR, cu dobândă fixă şi cu condiţia încasării salariului prin bancă, este de 8,84%. Dobânda se stabileşte în funcţie de istoricul de creditare al clientului, de comportamentul de plată al acestuia, de vechimea şi continuitatea în muncă, dar şi de salariul încasat în contul BCR. În cazul în care clientul nu-şi încasează salariul la BCR, DAE poate creşte până la 10,47%.
 • Banca Românească scade dobânda în funcţie de suma împrumutată 

 • Banca Românească prezintă o dobândă anuală efectivă de 9,62% la creditul „Bun” pe cinci ani. Creditul are dobândă variabilă, ROBOR pe trei luni, dar banca scade dobânda dacă suma împrumutată este mai mare de 25.000 de lei, iar clientul acceptă un comision de administrare lunar. Fără comision de administrare, DAE urcă la 10,38% pentru credite mai mici de 25.000 lei şi la 9,56% pentru credite peste acest prag. Pentru creditul de 10.000 de lei pe trei ani DAE este 11,66%, potrivit datelor băncii.
 • La OTP Bank dobânda se aplică în funcţie de profilul clientului

 • La OTP Bank, dobânda la creditul de 10.000 de lei pe 36 de luni pleacă de la 9,4%, în funcţie de profilul clientului şi istoricul de creditare. Astfel, orice solicitare pentru această ofertă  va fi analizată conform politicii interne a băncii. Asupra nivelului de dobândă aplicabil profilului de client analizat pot interveni modificări în urma analizei solicitării de credit, atât în sens descrescător, cât şi crescător.
 • top3oferteavantajoase.jpg

  top3oferteavantajoase
  sursa: economica.net

La ce să fii atent când împrumuţi de la bancă

Dacă eşti în căutarea unui credit bancar de nevoi personale, iată mai jos câteva sfaturi ca să faci alegerea cea mai bună!

 • Compară ofertele mai multor bănci şi alege ce ţi se pare mai potrivit pentru buzunarul tău. Nu te opri la prima bancă ce-ţi iese în drum. Recomandat este să aloci timp pentru a merge la mai multe instituţii de credit şi pentru a afla condiţiile impuse de fiecare în parte.
 • Atenţie la suma de bani pe care o soliciţi! Chiar dacă acum şi
 • în viitorul apropiat poţi plăti ratele, gândeşte-te dacă le vei putea achita la termen şi în întregime şi peste câţiva ani. Nu te îndatora mai mult decât te ţine plapuma. Fă-ţi calculele, vezi care sunt riscurile şi alege o sumă de bani care să nu fie pentru tine o piatră de moară.
 • Chiar ai nevoie de credit? Dacă vrei să împrumuţi bani pentru a cumpăra aparatură electrocasnică, ar fi bine să te gândeşti de două ori înainte de a semna contractul cu banca. Nu se merită să plăteşti rate şi dobânzile aferente pentru un produs care se va ieftini peste un an sau chiar mai puţin sau se va strica în câţiva ani. Alege, în schimb, soluţii alternative, cum ar fi cardurile de cumpărături cu dobândă zero.

 

 

 
 
Loading...