Nomofobia, cunoscută și sub numele de dependența de telefon (termen ce provine din sintagma engleză "no mobile phobia"), te face să crezi că ești mai conectată cu cei din jur decât oricând, dar adevărul este că acest lucru te face mai izolat. Mulți oameni din întreaga lume ajung să înlocuiască conversațiile reale cu cele virtuale, acordând atenție telefonului mobil în permanență.


Suntem mai conectați, dar și mai mulți

Motivul pentru care oamenii suferă de nomofobie este că ei simt nevoia de a participa la conexiunea pe care o oferă tehnologia. Acum, nu contează dacă familia și prietenii se află pe cealaltă parte a lumii. Cu doar un mesaj sau apel video, poți comunica fără probleme, deoarece nu există bariere.

Cu toate acestea, indiferent de faptul că suntem mai conectați decât oricând, ne simțim și mai mult singuri. Astăzi nu mai este necesar să părăsești casa pentru a găsi un partener sau chiar pentru cumpărături. Mai mult, dacă lucrezi de acasă...nici măcar nu trebuie să îți faci griji la ce oră trebuie să pleci din casă pentru a nu întârzia la serviciu.

Așadar, apar niște întrebări: Viața pe care o trăiești doar prin tehnologie este reală? Telefonul înlocuiește cu adevărat o conversație față în față?

Trăim o viață care nu este foarte reală

Persoanele care suferă de nomofobie publică întotdeauna despre viața lor pe rețelele de socializare și sunt dependente de cei din jurul lor. Cu toate acestea, ceea ce vedem nu este ceea ce este real!

Multe cupluri care postează poze cu ei fericiți trec printr-un moment greu. De asemenea, prietenul acela care nu face niciodată altceva decât să posteze citate pozitive ar putea suferi de depresie severă.

Descoperă ce este nomofobia, afecțiunea de care probabil și tu suferi pe clickpentrufemei.ro

 

Cum previi dependenţa de computer

Ești dependentă de Facebook? Iată cum te eliberezi!

 
 
Loading...