Cartofii prăjiţi sunt pe lista noastră de preferințe alimentare și acest lucru este perfect justificat, pentru că sunt savuroși și merg în orice combinație. În ciuda avertismentelor legate de calorii şi grăsimi, din când în când te poți răsfăţa cu câte o porţie, fără să riști kilograme în plus.


Sunt buni și cartofii prăjiți făcuți clasic, la tigaie, însă cei de la fast-food te tentează mai mult și este de înțeles, pentru că arată infinit mai bine, au o crustă aurie și crocantă la suprafață și parcă sunt mai gustoși. Dacă vrei ca și cartofii tăi să arate la fel, ai nevoie de o friteuză. Sunt aparate practice, care te ajută să obții acei cartofi aurii, dar care au și alte nenumărate întrebuințări într-o bucătărie.

Însă acesta este un prim pas de realizat dacă vrei să faci și tu cartofi la fel de aspectuoși și gustoși ca cei de la fast-food. Există alte trei trucuri care te vor ajuta în acest sens, pe care le-am aflați și noi de la cei care sunt mai pricepuți în bucătărie și pe care ți le împărtășim și ție cu mare plăcere.

Iată ce ai de făcut:

  1. Cartofii curăţați şi spălați se taie în felii cu grosimea de cel mult un centimetru, iar fiecare felie se taie apoi în bastonaşe. Tăiaţi astfel, cartofii se pun într-un bol mare cu apă rece timp de 10 minute, pentru a le elimina excesul de amidon. Se scot într-un prosop de bucătărie pentru a fi îndepărtată apa.
  2. După această etapă, „scufundă” cartofii într-un vas cu apă încălzită în care ai dizolvat 2-3 linguri de zahăr. Cantitatea de zahăr trebuie adaptată în funcție de numărul de cartofi pe care vrei să-i prăjești. Cele 2 linguri sunt necesare pentru 4-5 cartofi. Dacă vrei o porție mai mare, topește o lingură de zahăr în plus. Lasă-i în apa îndulcită aproximativ 10 minute, după care îi scoți pe un prosop de bucătărie, îi ștergi de apă și îi lași puțin la uscat.
  3. Ca să fie perfecți, cartofii trebuie prăjiți în două etape. Mai întâi încălzești friteuza la o temperatură moderată, pui cartofii în ea și îi lași 2-3 minute, apoi îi scoți și îi lași la răcit cam cinci minute. Între timp ridici temperatura friteuzei și mai prăjești pentru a doua oară cartofii, de data aceasta între 5 și 10 minute, până când capătă culoarea pe care ți-o dorești. La final, cartofii trebuie scoși pe prosop de hârtie pentru a îndepărta uleiul, după care îi presari cu sare.

Dacă respecți toți acești pași, cartofii tăi prăjiți vor arăta perfect și vor fi la fel de buni precum cei de la fast-food. Poftă bună!

 
 
Loading...
Citeste tot despre: