Ca-n fiecare an, cititoarele noastre fidele ne-au împărtăşit câteva reţete pe care le pregătesc pentru persoanele iubite. Dacă vrei să-ţi surprinzi jumătatea cu un desert romantic, poţi pregăti clătite cu banane sau nişte inimioare cu ciocolată. Sunt delicioase şi uşor de preparat!


Plăcinte cu iaurt şi stafide

Ingrediente: 1 kg iaurt 30% grăsime, 10 ouă, o cană cu zahăr, 200 g stafide, zahăr vanilat, esenţă de rom, un pachet foi de plăcintă, margarină pentru uns, suplimentar: 1 ou şi 100 g iaurt; Ungem o tavă cu margarină, aşezăm foile de plăcintă, adăugăm umplutura şi stafidele, deasupra acestora întinzând alte 3-4 foi de plăcintă. Înainte de a da tava la cuptor, omogenizăm cele 100 g de iaurt cu oul şi cu ajutorul unei palete întindem compoziţia pe întreaga suprafaţă a foilor de plăcintă. Se coace la foc potrivit. Umplutura: amestecăm iaurtul cu ouăle, adăugăm zahărul şi esenţele, omogenizând totul. După coacere, lăsăm plăcintă să se răcească treptat, în cuptor (cu uşa deschisă, pentru a evita coacerea excesivă). Pudrăm cu zahăr vanilat. (Daniela Andrei)

Biscuiţi cu nucă de cocos

Ingrediente: 40 g unt, 200 g zahăr, făină, laptele de la o nucă de cocos, un ou, o linguriţă bicarbonat, un praf de sare, sirop, 2 linguri unt, o lingură finetti, 1 lingură zahăr pudră; Pentru decor: ciocolată şi nucă de cocos. Amestecăm zahărul cu untul şi oul. Mixăm bine şi adăugăm bicarbonatul dizolvat în laptele de cocos. Amestecăm şi treptat adăugăm făină până devine o compoziţie uşor de modelat. Dăm aluatul 30 minute la frigider. Pregătim o tavă tapetată cu hârtie de copt. Scoatem aluatul şi rupem bucăţele şi formăm biluţe pe care le modelăm. Le aşezăm în tavă cu distanţă între ele de circa un cm şi le dăm la cuptor. Între timp topim untul cu lingura de finetti şi zahărul până se formează o cremă ca o smântână. Scoatem biscuiţii fierbinţi din tavă şi îi dăm prin sirop. Răzuim puţină nucă de cocos peste biscuiţii fierbinţi. După ce se răcesc, băgăm cealaltă jumătate de biscuite prin ciocolata topită. (Gabriela Antici)

Inimioară de ciocolată

Ingrediente: 600 ml lapte, 5 linguri zahăr, 40 g ciocolată topită, 40 g amidon, un pic de esenţă de rom; Jumătate de litru de lapte se pune la fiert cu zahărul şi ciocolata. Amidonul se amestecă cu restul de lapte, se adaugă un pic de esenţă de rom, după care se toarnă peste laptele care fierbe, se amestecă până se îngroaşă. Se ia de pe foc, se pune într-o formă de inimioară şi se lasă să se răcească. (Cristian Nadaban)

Inimioare cu cafea şi frişcă

Blat: 6 ouă, 200 g zahăr tos, o lingură cafea, o lingură apă rece, 25 g cacao, 200 g făina, un plic praf de copt. Gălbenuşurile se freacă cu zahărul, apoi se adaugă cafeaua şi apa. Albuşurile cu un praf de sare se bat spumă şi se adaugă peste gălbenuşuri. Făina se cerne cu cacao şi praf de copt şi se încorporează în compoziţia de ouă. Blatul se pune în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încălzit. Când se răceşte se taie în două şi se însiropează cu lapte rece amestecat cu rom. Crema: 250 g margarină , 400 g ciocolată, 25 g cacao, esenţa de rom. Se freacă margarina cu cacao, apoi se adaugă ciocolata topită şi răcită şi esenţa de rom. După ce s-a tăiat blatul se pune prima foaie însiropată în tavă, se întinde crema, se pune a doua foaie şi iar crema. Se lasă la rece pentru o oră, apoi se taie inimioarele şi se ornează cu frişcă. (Ermina Vlăsceanu)

Clătite cu finetti, miere şi banane

Ingrediente: 3 ouă, 150 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 140 ml lapte, un vârf de sare; Separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Adăugaţi făina, praful de copt şi laptele peste gălbenuşuri şi mixaţi până obţineţi un aluat nu tocmai subţire.
Mixaţi albuşurile împreună cu vârful de sare până sunt ferme şi adăugaţi amestecând uşor, de jos în sus, în aluatul cu gălbenuşuri. Prăjiţi câte o clătită pe rând în tigaia încinsă, unsă cu unt, pe fiecare parte până se rumeneşte.  Puneţi o lingură sau două de aluat, în funcţie de mărimea dorită, în mijlocul tigăii. Le umpleţi cu miere, finetti şi banane. (Andra Nagy)

 
 
Loading...