5 reţete savuroase de post de la vedete

Ultima actualizare:

    Diana Bart gătea sănătos  încă dinainte de a  rămâne însărcinată
Diana Bart gătea sănătos încă dinainte de a rămâne însărcinată

Postul poate fi nu doar sănătos, ci şi gustos şi spectaculos. Poţi să faci, doar din legume, fructe, seminţe şi cereale, tot felul de bunătăţi cum nu credeai că există. Vedetele pasionate de gătit au pentru tine idei interesante. Descoperă-le şi testea­ză-le! Sunt extrem de simplu de preparat.

Budincă de ciocolată de la Diana Bart

simeon stalpnicul png

Are gust de budincă, însă e un desert raw vegan, foarte sănătos şi uşor de preparat, ne spune prezentatoarea Focus Magazin de la Prima TV pe blogul ei, dianabart.ro. 

Ingrediente: două fructe de avocado moi, bine coapte, o banană coaptă, 2 linguri de cacao neagră, o lingură de miere, un pahar lapte vegetal, o mână bună de nuci şi, dacă preferi, un strop de rom.

preparare: nucile se pun la hidratat cu cel puţin o oră înainte. Restul ingredientelor se mixează până rezultă o pastă pufoasă, apoi se adaugă nucile scurse şi zdrobite puţin. Se decorează cu felii de portocală.

Cartofi umpluţi cu ciuperci, de la Horia Vîrlan

simeon stalpnicul png

Ingrediente: 1,5 kg cartofi, ½ ceapă, un căţel de usturoi, 250 g ciuperci champignon, pătrunjel tocat, o cană supă de legume (făcută din concentrat de cub), 2 linguri ulei de floarea-soarelui, ½ pahar de vin alb sec, ½ lingură de piper negru măcinat, puţină sare. 

Preparare: taie din partea mai plată a cartofilor curăţaţi în prealabil o felie subţire, apoi pune-i cu acea parte în jos, pe o tavă în care vei turna supa de legume. Acoperă tava cu folie de aluminiu şi dă-o la cuptor (180˚C) timp de 40-45 de minute. Scurge zeama şi lasă cartofii la răcit. Între timp, fierbe în vin alb şi 3 linguri de la zeama în care au fiert cartofii ceapa şi ciupercile tocate mărunt, iar când lichidul s-a evaporat, condimentează. Scobeşte cartofii în partea superioară şi umple-i cu amestecul de ciuperci, stropeşte cu ulei şi mai dă-i la cuptor pentru 12-15 minute.

Coşuleţe cu legume de la Prinţesa Polonic

simeon stalpnicul png

Prezentatoarea Observatorului de la Antena 1, Anca Lungu, ne arată pe blogul ei, printesapolonic.ro, că banalele legume pot fi împachetate şi altfel în farfurie. Ea le-a aranjat în pacheţele de foetaj.

Ingrediente: 4 foi subţiri de plăcintă, o vânătă, un ardei roşu, câteva roşii cherry, ulei de măsline, sare de mare, piper, frunze de busuioc proaspăt.

preparare: taie cele 4 foi mari de plăcintă în câte 6 pătrate egale. Unge fiecare pătrat cu ulei de măsline, apoi suprapune cele 4 pătrate astfel încât colţurile să formeze o floare. Floricica se pune într-una din adânciturile unei tăvi de brioşe. Se procedează aşa cu toate. Bagă tava la cuptor 10 minute (160˚C). Legumele se taie cubuleţe, se stropesc cu ulei de măsline, se condimentează şi se umplu cu ele coşuleţele care se mai dau la cuptor pe funcţia grill încă 12 minute. Se decorează cu busuioc.

Tort raw vegan de la Ioana Ginghină

simeon stalpnicul png

Cine crede că dulciurile raw vegan reprezintă un răsfăţ scump, se înşală. Actriţa Ioana Ginghină a făcut un tort cu diametrul de 20 cm, plătind pe ingrediente circa 60 de lei. L-a ţinut la congelator şi, timp de o săptămână, a mâncat zilnic câte o felie atât ea, cât şi fetiţa ei. Trebuie să ştiţi că mai mult de o felie nu veţi putea mânca, pentru că este extrem de consistent. Reţeta este simplă.

Ingrediente: pentru blatul alb – 250 g caju hidratat 1-2 ore, 70 g miere, 50 g ulei de cocos, 100 ml apă. Pentru blatul mov – 200 g caju hidratat, 70 g miere, 50 g unt de cacao (sau cocos), 200 g afine congelate. 

preparare: se omogenizează prima dată ingredientele blatului alb, se pun în forma de tort şi se lasă 1-2 ore la congelator. Apoi se pun în blender ingredientele pentru blatul colorat (unturile se topesc înainte de a fi puse în blender), iar compoziţia obţinută se pune deasupra blatului alb şi se lasă alte două ore la congelator. 

Macaroane cu gustul copilăriei, de la Laura Cosoi

simeon stalpnicul png

„Azi dimineaţă m-am trezit cu poftă de gustul copilăriei: macaroane cu nucă. Cum macaroane nu aveam în casă, am improvizat cu „penne”, care îmi par la fel de potrivite”, spune Laura pe blogul ei, lauracosoi.ro.

Ingrediente: macaroane/penne fără ou, 3 linguri miere, o jumătate de cană cu miez de nucă măcinată, o jumătate de cană cu pesmet, 2 linguri unt de cocos. 

Preparare: se fierb macaroanele, timp în care se pune la topit uleiul de cocos, se adaugă mierea, pesmetul şi nuca măcinată. Peste acest amestec se pun apoi macaroanele fierte şi scurse şi se amestecă bine. 

image
image
image
image
image
image
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
image
actualitate.net
image
actualitate.net