Ingrediente: 280 grame făină, 2 linguri vârf cacao, 1 linguriţă sare, 340 grame zahăr, 370 ml ulei, 2 ouă mari, 2 esenţe vanilie sau rom, 250 ml lapte bătut, 2 linguriţe praf de copt, 2 linguriţe oţet (pentru stins praful de copt), vişine şi nucă.


Mod de preparare:

Se amestecă într-un vas ingredientele solide (făina, zahărul, cacao şi sarea) şi în alt vas cele lichide (ouăle, esenţele, praful de copt stins cu oţet, laptele bătut, uleiul).

Apoi se amestecă cu lingura turnând din vasul lichid peste cel solid.

Se pun cu lingura în forme, se adaugă vişinele şi nuca şi se dau la cuptor la foc mic.

Când încep să crească se încearcă cu o scobitoare.

Se ornează cu cremă de ciocolată sau frişcă.

Poftă bună!


Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete?
Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează
apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro.
Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în
paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi
publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

 
 
Loading...
Citeste tot despre: