Pentru iubitorii de mazăre avem o rețetă inedită: brioșe cu șuncă și mazăre. Le puteți prepara la micul-dejun sau chiar la cină.


Brioşe cu șuncă și mazăre. Cea mai simplă rețetă

Brioșele cu șuncă și mazăre sunt gustoase, ușor de preparat și vor fi cu siguranță pe placul copiilor.

Ingrediente

  • 1 cană brânză vaci,
  • 4 ouă, 
  • 1 cană făină,
  • 1 linguriţă praf de copt,
  • 1/4 linguriţă sare,
  • 1/4 cană şuncă,
  • 1/2 cană brânză telemea rasă,
  • 1 ceapă,
  • 50 g mazăre fiartă,
  • unt.

Mod de preparare

Amesteci brânza cu ouăle, făina, praful de copt şi sarea. Adaugi şunca, telemeaua, ceapa tocată şi mazărea. Ungi formele cu unt şi torni compoziţia, având grijă să le umpli trei sferturi, să aibă loc să crească. Le dai la cuptor 25-30 de minute, până capătă o culoare aurie. Încerci dacă sunt coapte cu o scobitoare pe care o înfigi în centrul brioşei. Dacă o scoţi curată înseamnă că s-au copt. Poftă bună!

Citește și:

Brioșe cu ciocolată și banane

Brioşe cu vişine - Daniela Butnaru

 
 
Loading...