Ingrediente: 75 g tăiţei, 750 ml lapte, 2 ouă, 4 linguri de zahăr, 7 linguri alune nesărate mărunţite, 2 linguriţe scorţişoară, coaja rasă de la o portocală.


Sirop: 100 ml suc portocale, 100 ml apă, o lingură zahăr.

Mod de preparare: Se fierb tăiţeii în lapte. Între timp se separă gălbenuşurile de albuşuri. Gălbenuşurile se mixează cu zahărul până se obţine o spumă deschisă la culoare şi care-şi dublează volumul. Apoi se adaugă alunele, scorţişoara şi coaja de portocală şi se omogenizează compoziţia.

Albuşurile se bat spumă tare. Se scurg tăiţeii şi se lasă să se răcească. Apoi se adaugă tăiţeii peste amestecul de gălbenuşuri şi la final se încorporează încet albuşurile bătute. Compoziţia se toarnă într-o tavă rotundă de 26 cm unsă cu puţin unt. Pe deasupra se presară alune mărunţite şi se dă tava la cuptor în jur de 30 de minute.După preferinţă se poate însiropa.Budinca este ideală servită rece.

Poftă bună!


Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook

 
 
Loading...
Citeste tot despre: