Chef Cătălin Scărlătescu, unul dintre jurații emisiunii „Chefi la cuțite”, cu vaste cunoștințe în domeniul culinar, a dezvăluit care este secretul său atunci când gătește sarmale în foi de varză.


Scărlătescu a explicat și care ar trebui să fie ingredientele folosite pentru niște sarmale cât mai aproape de perfecțiune: 4 kg de carne tocata de porc, 500 g orez, 2 kg ceapă, 40 g piper, 45 g sare, o bucată de afumătură, bulion, frunze de varză murată, cimbru, foi de dafin.

Trucul folosit de chef Scărlătescu la prepararea sarmalelor

Mod de preparare: Se toacă ceapa mărunt, iar apoi o punem într-o tigaie la călit până prinde o culoare uşor aurie şi o lăsăm puţin la răcit.  „Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper.

Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bullion“, spune chef Scărlătescu, care adaugă că trucul lui este faptul că pune în oala de sarmale o bucată generoasă de afumătură, pentru ca sarmalalele să prindă un aromă aparte.

„Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale.

Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor', a mai explicat bucătarul pentru reţetepractice.ro. Sarmalele se vor lăsa a fiert mai bine de 4 ore, iar apoi sunt gata de mâncat.


 

 
 
Loading...