Ce vin să alegeţi pentru masa de Paşte! Specialiştii vă recomandă ce e mai bun

Ultima actualizare:

    Vinul se alege în funcţie de modul în care preparaţi carnea de miel
Vinul se alege în funcţie de modul în care preparaţi carnea de miel

Nu degeaba au fost inventaţi somelierii pe lumea asta! Decât să aruncaţi banii pe un vin prost şi care nu are nici o legătură cu perparatele din carne de miel, mai bine, vorba aceea: „daţi un ban, dar staţi în faţă!”. Experţii britanici în vin, angajaţi la cele mai prestigioase restaurante din Londra, ne fac câteva recomandări în alegerea vinului perfect în funcţie de preparatul mâncat la masa de Paşti.

Carnea de miel este mult mai gustoasă dacă este servită cu un pahar de vin bun alături. De aceea, pentru masa de Paşti din familie este bine să alegeţi bin roşu de Bordeaux sau un vin fructat de genul Rioja. Recomandarea specialiştilor este să optaţi pentru un vin mai vechi, de cel puţin cinci ani. Iată ce vinuri să luaţi în funcţie de carnea de miel.

Mielul de lapte

Carnea de miel de lapte este o delicatesă în ţările mediteraneene. În Spania, Italia şi sud-vestul Franţei preparatele din ea se consumă alături de un vin Bordeaux, sau un Gamay de Burgundia sau, evident Rioja.

Costiţa de miel

Costiţa de miel sau piciorul de miel la grătar asezonat cu verdeţuri proaspete şi legume de primăvară merg de minune cu un Pinot Noir sau Beaujolais. Dacă e gătit în sânge puteţi bea alături şi un vin roze sec.

Vinul roşu, ideal lângă carnea de miel
Vinul roşu, ideal lângă carnea de miel

Miel la grătar

Carnea de miel făcută pe grătar, frăgezită cu usturoi şi rozmarin şi servită alături de cartofi la cuptor este foarte gustoasă dacă aveţi pe masă un vin fructat de genul Bordeaux roşu, Cabernet, Merlot, Rioja, Chianti Classico sau vin roşu de Rhone.

Miel la cuptor

Carnea de miel, berbecuţ sau oaie făcută la cuptor este delicioasă atânci când e gătiotă la foc mic. De aceea merită să avem în pahare un vin roşu spaniol (Ribera del Duero) sau unul provenit din podgoriile din de la nord de Rhone

Friptura de miel

Carnea de miel cu sos şi cu legume alături ne aduce primăvara în papilele gustative. De aceea avem nevoie de un vin bogat în tanic precum Cotes du Rhone, Villages sau... o bere ALE.

Vinul roşu, secretul pasiunii, e recomandat cardiacilor şi îndrăgostiţilor
Vinul roşu, secretul pasiunii, e recomandat cardiacilor şi îndrăgostiţilor

Miel cu curry

Pentru un asemenea preparat exotic este nevoie de un vin pe măsură. De aceea experţii recomandă Douro roşu sau Zinfandel. În absenţa lor, merge şi o bere blondă nepasteurizată.

Miel marinat

Carnea de miel făcută la grătar şi introdusă apoi în sos picant merge de minune combinată cu un vin Cabernet de Chile, Pinotage sau un Shiraz austriac. Dacă bucătarul a pus şi lămâie în sos, merge alături un Chianti sau un vin Barbera.

image
image
image
image
image
image
zodiac 2904106 1920 jpg
paula seling snitele de post jpg
leurda planta reteta jpeg
unghii jpeg
paște pixabay jpg
1 mituri despre zodii jpg jpeg
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
image
actualitate.net
image
actualitate.net