Aceste chifteluţe sunt un alt fel de chifteluţe. Le-am spus noi, chifteluţe speciale. De fapt, sunt cele mai bune chifteluţe de dovlecei cu sos de roşii, în care am pus şi puţină cărniţă şi puţin parmezan. Unde mai pui că se pot mânca cu paste, orez şi piure de cartofi.


Cele mai bune chifteluţe de dovlecei cu sos de roşii – Ingrediente

Pentru chifteluţe

1 cană dovlecei daţi pe răzătoare
500 g carne tocată vită
1 ou, uşor bătut
¼ cană pesmet
¼ cană parmezan dat pe răzătoare
¼ cană ceapă, tocată fin
1-2 căţei usturoi, pisaţi
½ linguriţă boia
¼ linguriţă oregano
sarea
piper

Pentru sos

2 linguri ulei măsline
2 căţei usturoi, pisaţi
1 ceapă, tocată
1 morcov dat pe răzătoare
3 căni roşii tocate
½ cană apă
1 linguriţă zahăr
2 linguriţe condimente italiene
sare
piper

Opţional
1 lingură vin roşu
½ linguriţe fulgi de ardei iute

Află cum se prepară chifteluțele de dovlecei în sos de roșii pe clickpoftabuna.ro.

 

Vezi cum se fac rulourile de vinete cu carne.

De ce ai nevoie pentru a face cele mai bune roșii umplute.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: