În condițiile în care drojdia este, în această perioadă, cel mai vânat aliment din magazine Mihaela Sava (Prăjiturela) a pregătit o rețetă foarte simplă de chifle pufoase, iar vestea bună este că nu ai nevoie de drojdie și nici nu trebuie să stai prea mult în bucătorie.


Drojdia a ajuns un aliment raqr zilele acestea, așa că gospodinele sunt nevoite să improvizeze, ca să nu fie nevoite să iasă prea des din casă, pentru a cumpăra pâine. Mihaela Sava le vine în ajutor, cu o rețetă foarte simplă, pentru care nu este nevoie nici de drojdie, nici de frământare.

Totuși, acest fel de chifle coapte nu se pastrează bine mai mult de o zi - două. Ce puteți face este să dublați sau triplați cantitatea, să păstrați aluatul la frigider și să coaceți câte chifle doriți. Aluatul ține la frigider chiar și 5 zile.

Ingrediente (pentru 4 chifle)

  • 200 g făina albă de grâu
  • 1 linguriță praf de copt sau 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță ierburi aromate (opțional)
  • 150 ml kefir/iaurt de băut/iaurt/sana/lapte bătut
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ou bătut sau 1 lingură de ulei de măsline pentru uns chiflele
  • 1 lingură mix de semințe pentru presărat (opțional)

Mod de preparare

Într-un bol încapător amestecăm ingredientele uscate.
Turnăm iaurtul și uleiul peste ingredientele uscate și le amestecăm cu o spatulă.
Scoatem spatula și frământăm doar cât să obținem un aluat.
Împărțim aluatul în 4 părți și formăm 4 bile.
Punem bilele în tavă sau pe blatul de lucru, le acoperim cu o folie sau cu un prosop și lăsăm să se odihnească 10 minute.
Ungem chiflele cu oul bătut sau cu ulei, presărăm peste ele semințe și le coacem 18-20 de minute la 200° (ideal cu funcția ventilație).

Găsiți și alte rețete savuroase aici. Pe Prăjiturela o puteți urmări și pe contul ei de Instagram

Citește și:

Nu mai aveți făină în casă? Iată cum puteți face pâine fără făină

Cea mai bună ciorbă de lobodă dreasă cu iaurt. Rețeta lui Radu Anton Roman

 
 
Loading...
Citeste tot despre: