Clătite cu carne - Grigore Ovidiu

Ultima actualizare:

    Clătite cu carne
Clătite cu carne

Ingrediente:

Pentru clătite: 2 ouă, 400 ml lapte, 200 g făină, 1 vârf de cuţit de sare.

Pentru umplutură: o ceapă mare, 300 g carne tocată amestec, 1 linguriţă boia, 2 linguri de ulei, 2 morcovi potriviţi, 100 g roşii decojite, 1 ardei gras, 50 ml smântână, o legătură pătrunjel, sare, piper, pesmet, făină, 2 ouă, ulei pentru prăjit.

Preparare

Pentru clătite: Se bat ouăle cu laptele şi sarea, apoi se adaugă treptat făina. Se unge o tigaie cu ulei şi se prăjesc clătite subţiri.

Umplutura: Se căleşte ceapa tocată mărunt în 2 linguri de ulei, se adaugă morcovii raşi pe răzătoarea mică, apoi carnea, boiaua, sarea şi piperul după gust. Se pun roşiile şi ardeiul gras tocate mărunt şi se lasă 15 minute. La sfârşit se adaugă smântâna şi pătrunjelul verde tocat.

Se pune amestecul de carne peste clătite, se întinde bine, se pliaza capetele şi se rulează.Se bat cele două ouă cu puţină sare.

Se trec rulourile de clătite prin făină, prin ou bătut şi pesmet şi se prăjesc în ulei încins până se rumenesc.

image
image
image
image
image
image
unghii jpeg
paște pixabay jpg
1 mituri despre zodii jpg jpeg
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net