Ingrediente:  700 g pulpă de vită, frunze de varză, 2 cepe, 2 felii de pâine (înmuiate în apă călduţă şi scurse), cimbru , pătrunjel verde, sare, piper. Pentru sos: 200 g şunculiţă 1 fir de praz, 1 morcov, 2 linguri ulei de măsline, 2 linguri pastă de roşii, 2-3 căţei de usturoi, 100 ml vin alb, sare, piper.


Preparare:  Se aleg frunzele de varză, se clătesc în apă rece şi se lasă să se scurgă. Se trece carnea prin maşina de tocat împreună cu ceapa, feliile de pâine şi pătrunjel. Se condimentează şi se amestecă bine.

Se îndepărtează nervurile groase ale frunzelor de varză, se adaugă umplutura de carne tocată şi se rulează. Se aşază miniruladele într-o formă termorezistentă, se stropesc cu apă caldă, se acoperă cu capac şi se pun la cuptor pentru circa 40-50 de minute.

Separat, se rumeneşte cu puţin ulei şunculiţa. Se călesc împreună  prazul şi morcovul.Se adaugă usturoiul zdrobit, pasta de roşii diluată cu vinul alb, sare şi piper, după gust. Se lasă la fiert până scade. Se toarnă sosul şi se lasă în cuptor încă 10 minute.

Câştigă o supertavă

Eşti expertă în bucătărie? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun,  aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie. Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro. Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi  premiată cu o supertavă de copt oferită de
www.pentrugatit.ro.

Loading...