Rețeta gustoasă de azi: Prăjitură cu cremă de smântână


Ingrediente: 

300 g biscuți, 200 g unt, 500 g smântână, 150 g brânză cremoasă, 120 g zahăr, 10 g gelatină; Pentru decor: 1 plic tort-gelee, pepene verde, pepene galben.

Preparare: 

Tai untul în cubulețe și-l topești. Dai biscuiții prin blender până devin nisipoși, apoi îi amesteci cu untul topit. Torni amestecul într-o tavă tapetată și cu pereți detașabili, apoi o dai la frigider. Hidratezi gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi o pui pe foc, până se topește. Ai grijă să nu clocotească. O lași la răcit. Bați smântâna cu brânza și cu zahărul. Adaugi, în fir subțire, gelatina și continui să mixezi. Torni crema de smântână peste blatul de biscuiți și dai tava din nou la frigider încă o oră. Prepari tort-gelee-ul conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Decorezi prăjitura cu felii de pepene galben și cu biluțe de pepene roșu. Torni tort-gelee-ul peste fructe și dai desertul la frigider peste noapte.

 

 

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: