Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori: Cheesecake cu ciocolată, mentă şi zmeură - Rodica Vilceleanu

Ultima actualizare:

    Cheesecake cu ciocolată şi mentă
Cheesecake cu ciocolată şi mentă

Câştigătoarea noastră se numeşte Rodica Vilceleanu. Ea va primi o oală cu semi-presiune.

Blat: 150 g biscuiţi, 50 g alune nesărate şi prăjite, 100 g unt, 50 g ciocolată, 100 g unt; Crema: 300 g ricotta sau crema de brânză, 250 ml frişcă, 2 linguri zahăr, 75 ml sirop de mentă sau lichior, 100 ml lapte, 2 plicuri gelatină, 300 g zmeură, frunze mentă, 100 g ciocolată neagră.

Preparare

Alunele şi biscuiţii se macină cu robotul. Se adaugă ciocolata topită şi untul. Amestecul rezultat se presează în 3-4 forme ceramice individuale într-un strat de cca.1 cm.

Laptele se încălzeşte până aproape de temperatura de fierbere, se adaugă câteva frunze de mentă, se lasă să înfuzeze, se strecoară şi se dă la rece. Se amestecă ricotta cu laptele răcit. Frişca se bate cu zahărul şi se adaugă şi ea în amestecul de ricotta alături de siropul de mentă. Ciocolată se rade şi se încorporează.

Gelatina se hidratează în cca.50 ml apă, apoi se încălzeşte pe foc fără a o fierbe. Se amestecă gelatina cu crema de brânză. Crema se repartizează în pahare presărând şi boabe de zmeură. Se dă la rece câteva ore, se scot din forme şi se decorează cu frişcă, zmeură şi frunze de mentă. Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
inselat jpeg
pardoseli dim jpg
zodii pixabay jpg
Cea mai tare rețeta de cozonac și cea mai căutată în comunitatea de cooking
relație jpeg
horoscop jpeg
Infidelitate jpg
barfe jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net