Ingrediente: 1kg carne de porc, 1 kg carne de pasăre (găină, raţă), 3 morcovi, 3 cartofi, 3 ardei graşi roşii, 2 cepe, 1 vânătă, 1 dovlecel mic, sare, piper, condimente pentru friptură.


Mod de preparare: Se spală carnea şi se taie felii. Se unge cu ulei de măsline o tavă, se aşează carnea şi se condimentează.

Se toarnă o cană de apă şi vinul şi se lasă 30 de minute la cuptor, la foc potrivit. În acest timp se curăţă legumele şi se taie julien.

Se aşează peste friptură morcovii, cartofii, se lasă 15 minute, se pune restul de legume şi se mai lasă 15 minute la cuptor. Din când în când se stropesc cu lichidul din tavă.

Se serveşte cald, cu sos de smântână şi usturoi: 3 căţei de usturoi se pisează, se adaugă sare şi 5 linguri de smântână.

Poftă bună!


Trimite

şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete?
Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează
apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro.
Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în
paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi
publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

 
 
Loading...
Citeste tot despre: