Se spune că dragostea trece prin stomac, aşa că ce surpriză mai frumoasă i-ai putea face iubitului sau iubitei tale decât să-i găteşti ceva bun?! Săptămâna viitoare, de Valentine’s Day, totul se rezumă la inimioare. Poţi să faci din ele ce vrei, de la pizza până la dulciuri. Iată câteva idei! Toate sunt extrem de simplu de preparat.


Fusecurile acestea se fac din doar trei ingrediente: 2 căni de făină, 1 ceaşcă de unt moale şi o jumătate de ceaşcă de zahăr pudră. Se amestecă ingredientele şi se frământă un aluat pe care îl întinzi pe o suprafaţă pudrată cu făină.

 

Apoi decupezi cu o formă de inimioară bucăţi de aluat pe care le coci 15-20 de minute la cuptor, până devin aurii.

Ochiuri-surpriză

 

Iată un mic dejun cu adevărat surprinzător. Pe cât arată de bine, pe atât de uşor e de preparat. Oricine ştie să facă ouă ochiuri, aşa că la acest capitol nu intrăm în detalii. Pentru o porţie, ai nevoie de un ou, două felii de pâine, unt şi caşcaval. Mod de preparare: pune feliile de pâine în prăjitor, apoi unge-le pe o parte cu unt (cea care va fi în interiorul sendvişului). Din una dintre felii decupează o inimioară. Pune oul în tigaie şi prăjeşte-l. Pe felia de pâine întreagă pune o felie subţire de caşcaval, apoi oul, încercând să-l poziţionezi cu gălbenuşul în mijloc. Pune deasupra felia decupată. 

Desert afrodiziac

 

Unul dintre cei mai cunoscuţi promotori ai alimentaţiei vegane, Ligia Pop, ne dă o reţetă gustoasă şi sănătoasă.

Ingrediente: 200 g zmeură congelată, 2 banane, 50 g scorţişoară, 50 g cacao, esenţă naturală de vanilie, miere, 100 ml apă filtrată. Pentru glazură: 100 g unt de cacao sau ulei de cocos, 70-100 g îndulcitor, 200 g cacao, esenţă de vanilie.

Mod de preparare: Toate ingredientele se mixează până când compoziţia devine un smoothie gros sau o îngheţată. Se pune în forme de inimioare care se dau la congelator timp de o oră. Pentru glazură: se topeşte untul şi se amestecă împreună cu restul ingredientelor, apoi se picură peste inimioarele scoase din congelator sau chiar se toarnă şi se îmbracă total cu glazură.

Pizza cu dragoste

 

Ingrediente: pentru aluat, ai nevoie de 1,5 g drojdie, 500 ml apă, 50 ml lapte, 100 ml ulei de măsline, 25 g sare, 15 g zahăr şi făină cât cuprinde. Se dizolvă drojdia în ulei şi puţină apă caldă, apoi se amestecă restul ingredientelor, se frământă bine până rezultă un aluat nelipicios.  Aluatul se întinde cât mai bine şi se taie sub formă de inimă. Peste el se pune sos de roşii decojite (10 g), mozarella (50 g), roşii tăiate rondele (15 g), salam (10 g), busuioc proaspăt. Gramajele sunt pentru 5 porţii.

Mic dejun inedit

 

Nici nu trebuie să ştii să găteşti ca să-ţi surprinzi iubitul cu un mic dejun inedit la pat. Ai nevoie doar de puţină imaginaţie. Scrie-I mesaje din mâncare. Spre exemplu, fă câteva clătite folosind o formă de inimioară din silicon (sau prepară unele normale, decupând ulterior inimioare). Îţi mai trebuie şuncă prăjită pe care o aşezi în formă de L, mini brioşe puse în formă de O şi câteva boabe de zmeură sau de rodie care să formeze litera E.

Chec cu inimioară

 

Din “Reţetele Mihaelei” de pe internet ne-au făcut cu ochiul aceste felii de chec mai “altfel”. Pentru inimioara de cacao avem nevoie de: 4 ouă, 125 g unt, 180 g zahăr, 130 g făină, 25 g cacao, 2 plicuri zahăr vanilat, coaja  rasă de la o portocală. Pentru pandişpan: 8 ouă, 260 g zahăr, 260 g făină, 4 plicuri zahăîr vanilat, coaja rasă de la o portocală, 100 g unt topit, 4 linguri de apă.

Mod de preparare: separăm ouăle, bătem albuşurile spumă, adăugăm 1/3 din zahăr. Peste gălbenuşuri adăugăm restul de zahăr şi cel vanilat, coaja de portocală şi mixăm.

 

Adăugăm untul, cacao, încorporăm şi albuşurile bătute spumă, apoi făina. Turnăm compoziţia într-o tavă dreptunchiulară de 20x20 cm, unsă cu unt,  şi coacem 45 minute. Lăsăm 15 minute să se răcească, apoi decupăm ,cu o formă, inimioare din acest blat. Facem un pandişpan simplu din 8 ouă, mixând toate ingredientele. Punem puţin aluat pe fundul unei tăvi tapetate cu făină, fixăm la mijloc inimioarele de cacao, cât mai lipite între ele, apoi le acoperim bine cu aluat şi dăm la cuptor, la 180 de grade, 45 de minute. 

loading...
Loading...