Ştiţi să faceţi gogoşi de post din dovlecei? Dacă nu ştiţi reţeta, v-o arătăm noi. Se prepară rapid, aveţi nevoie doar de câteva ingrediente, iar la final veţi fi tare mulţumite de rezultat.


Gogoşi de post din dovlecei: Ingrediente

  • - 500 grame dovleac tăiat cubuleţe
  • - făină cât cuprinde
  • - 5 linguri de ulei
  • – ulei pentru prăjit
  • - 2-3 linguri zahăr pudră
  • - 1plic vanilie
  • - 2 linguri coajă rasă de portocală
  • - un cub de drojdie (25 grame)
  • - sare

Gogoşi de post din dovlecei: Mod de preparare

Aşa se prepară reţeta gogoşi de post din dovlecei. Se pune la fiert dovleacul cu puţină apă, apoi se mixează bine, se răceşte. Se dizolvă drojdia în apă călduţă. Se adaugă, zahărul, uleiul, vanilia, dovleacul, coajă rasă, sarea şi făină şi se amestecă până aluatul este gata.

Când aluatul este gata, se acoperă şi se pune la cald până îşi dublează volumul şi este pufos. Se întinde o foaie şi se taie gogoşile cu un pahar, iar cu degetul se face o gaură în mijloc. Se prăjesc în  ulei mult, se presoară cu zahăr pudră. Poftă bună!

De ce este bine să mănânci dovlecei

Stimulează digestia. Bogat în fibre de calitate, în potasiu şi apă, dar cu resurse modeste de sodiu, dovlecelul are proprietăţi diuretice şi se digera foarte uşor. De aceea, dietă cu această legumă este tolerată de persoanele care au probleme digestive, cardiace sau renale.

Menţine sănătatea ochilor. Conţinutul ridicat de carotenoizi (luteină) face din dovlecei un remediu perfect pe baza de plante pentru probleme de vedere. Are excelente proprietăţi anti-îmbătrânire, poate îmbunătăţi memoria şi reduce procesele infecţioase, potrivit sanatate.bzi.ro.

Scade tensiunea şi previne bolile de inimă. Reduce riscul de infarct şi accidente vasculare cerebrale (datorită magneziului şi folatilor). Este benefic în scăderea tensiunii arteriale (magneziu, potasiu).

Ajută în tratamentul gastritei şi ulcerelor. Dovlecelul este o sursă de fibre, dar cantitatea şi calitatea lor variază în funcţie de vârstă dovlecelului. Cei tineri conţin pectină, cei maturi celuloză. În plus dovlecelul este un veritabil pansament gastric, fiind indicat în gastrite, ulcere şi alte afecţiuni ale aparatului digestiv.

Previne cancerul de colon şi cel pulmonar. Datorită fibrelor, previne cancerul de colon. Îmbunătăţeşte metabolismul, previne cancerul pulmonar şi reduce simptomele în boli precum hiperplazia benignă de prostată.

 

 

 

 

 

 

 
 
Loading...