Îţi dăm cele mai bune reţete de post

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Suntem în plin post al Paştelui, cel mai lung şi mai greu din an. Foarte multe persoane încearcă pe cât posibil să respecte interdicţiile” alimentare, mai ales că, în opinia specialiştilor, postul este şi un bun prilej pentru detoxifiere. Celebrul bucătar Horia Vîrlan, gazda emisiunii ”Mama mea găteşte mai bine”, de la Prima TV, ne-a dat câteva reţete delicioase, sănătoase şi uşor de preparat.

Salată de conopidă cu sos de muştar

simeon stalpnicul png

Ingrediente pentru 4 porţii: 

- O conopidă mare, ruptă în bucheţele şi spălată bine

-O ceapă roşie tocată în cubuleţe mărunte

- ½ pahar de ulei de măsline

- Zeama de la ½ de lămâie

- O linguriţă de oţet balsamic de vin alb

- O lingură de muştar de Dijon

-O linguriţă de miere polifloră

- Un vârf de cuţit de piper alb măcinat

- 1 ½ linguriţe de sare

- Opţional! 1 linguriţă de verdeaţă tocată

Preparare: Puneţi 2 l de apă cu o linguriţă de sare la fiert, iar când clocoteşte, adăugaţi conopida. Fierbeţi-o la foc iute timp de 12-14 minute, până când cotorul bucheţelelor este moale dacă îl încercaţi cu unghia. Scoateţi conopida sub jet de apă rece, apoi scurgeţi-o de apă. Amestecaţi într-un bol de porţelan sau sticlă, muştarul,mierea, oţetul, zeama de lămâie, sarea şi piperul, amestecându-le cu un tel, adăugând apoi ceapa tocată. Încorporaţi, acum, bucheţelele de conopidă răcite şi presăraţi cu verdeaţă, dacă doriţi (mie îmi place fără!).

Supă cremă de fasole boabe cu crutoane

simeon stalpnicul png

Ingrediente pentru 4 porţii:

- 800 g fasole albă, cu bobul mic

- O ceapă mică curăţată

- Un morcov mic curăţat

- 2-3 tije de ţelină Apio, tăiate în cuburi nu prea mari

- ½ linguriţă de măghiran

- Un vârf de cuţit de nucşoară rasă

- Un vârf de cuţit de piper negu măcinat

- O linguriţă cu vârf de sare

Preparare: Spălaţi fasolea şi lasaţi-o în 3 l apă, peste noapte. A doua zi, puneţi-o la fiert în 2 l de apă, iar când clocoteşte, scurgeţi-o de apă şi repuneţi-o la fiert cu legumele tăiate bucăţi mici. În timp ce supa fierbe, încingeţi cuptorul la 170°C, apoi tăiaţi pâinea de casă în cuburi cu latura de 1,5-2 cm. Aşezaţi cubuleţele de pâine într-o tăviţă şi introduceţi-o la cuptor, lăsând să se rumenească şi să devină crocante, aproximativ 6 minute.Când fasolea şi legumele s-au fiert, devenind moi, adăugaţi toate condimentele şi pasaţi supa folosind un blender cu cuţit. După ce aţi pasat supa, adăugaţi cuburile de Apio, continuând fierberea încă 4-5 minute. 

Cartofi noi cu măsline şi ceapă verde

simeon stalpnicul png

Ingrediente pentru 4 porţii:

- 1 kg cartofi noi, de mărime mică spre medie

- 2 legături de ceapă verde spălată

- 100 g măsline negre

- O lingură de pastă de roşii

- ½ de pahar de vin

- O lingură de pătrunjel tocat

- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin 

- O linguriţă de sare

- ½ linguriţă de piper negru măcinat

Preparare: Se spală foarte bine şi se curăţă cu o perie cartofii, apoi se taie în jumătăţi sau sferturi, în funcţie de dimensiune. Ceapa verde se taie rondele. Măslinele se opăresc, 2-3 minute, în puţină apă clocotită. Încingeţi o cratiţă cu ulei şi sotaţi ceapa timp de 2-3 minute, apoi puneţi cartofii. Adăugaţi 2-3 linguri de apă şi înăbuşiţi totul timp de 10 minute. Adăugaţi 2 căni de apă, măslinele şi condimentele şi continuaţi fierberea încă 15 minute. În acest moment, adăugaţi pasta de roşii diluată în vin şi jumătate din cantitatea de pătrunjel tocat. Continuaţi încă 5 minute, până cartofii sunt pătrunşi şi zeama a scăzut. Serviţi cartofii noi cu pătrunjel tocat deasupra.

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
unghii jpeg
paște pixabay jpg
1 mituri despre zodii jpg jpeg
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net