Jakob Hausmann, prezentatorul emisiunii "Duelul bucătarilor" (Euforia TV), autor a trei cărţi de bucate şi patron al restaurantului Mica Elveţie, ne dă în fiecare săptămână două reţete uşor de preparat acasă. Iată ce puteţi încerca azi.


Salată de vară

CLIIMA20110625_0085_1.jpg

Salată de vară

Ingrediente: un dovlecel, o vânătă, un morcov, un fenicul, un praz, trei ardei graşi (roşu, verde şi galben), o ceapă, 8 roşii cherry, două linguri ulei de măsline, două rămurele rozmarin, zahăr, sare, piper, oţet alb.

Mod de preparare: legumele (în afară de roşii) se curăţă şi se taie cuburi sau rondele, se pun în tigaia încinsă în ordinea prăjirii lor.

Se adaugă zahărul şi se lasă să se caramelizeze puţin. Se condimentează cu sare şi piper. Înainte de servire se stropeşte cu oţet. Se ornează cu roşii.

Tort de banane

CLIIMA20110625_0086_1.jpg

Tort de banane

Ingrediente: un blat de foitaj (240 g), 5-8 banane, 100 g zahăr brun, 70 g margarină, 80 ml rom, două batoane de vanilie.

Mod de preparare: bananele se taie în două, de-a lungul. Se pune zahărul şi margarina într-o tigaie de teflon şi se caramelizează.

Se adaugă bananele şi se prăjesc 10 minute. Se întinde aluatul pe fundul unei forme, deasupra se dispun bananele.

Se dă vasul la cuptor pentru circa 30 de minute. Se servesc stropite cu rom şi flambate.


 
 
Loading...
Citeste tot despre: