Jakob Hausmann, prezentatorul show-ului gastronomic din cadrul matinalului "România zi de zi" (TVR1) şi patron al restaurantului Mica Elveţie, ne dă în fiecare săptămână două reţete uşor de preparat acasă. Iată ce puteţi încerca azi.


Budincă de vinete

Ingrediente: 5 cartofi, o vânătă, 100 ml bulion de legume, 3 linguri ulei de măsline, o ceapă, 3 roşii, un usturoi, o legătură pătrunjel, sare, piper.

CLIIMA20111001_0085_1.jpg

Budincă de vinete

Mod de preparare: cartofii şi vinetele se taie în rondele, ceapa, usturoiul şi roşiile se toacă mărunt. Cartofii se rumenesc puţin în ulei, se sting cu bulionul de legume şi se fierb circa 10 minute.

Vinetele se sărează şi se rumenesc şi ele în ulei. Se scot, apoi se înăbuşă ceapa şi usturoiul, se adaugă roşiile, se condimentează.

Legumele se dispun în straturi. Se începe cu rondelele de cartofi, se presară pătrunjel tocat, apoi sosul de roşii, iar deasupra se dispun vinetele.

Tava se introduce la cuptor pentru 15 minute (200 de grade).

Friptură de porc rulată

Ingrediente: 900 g carne de porc fără os, o lingură muştar, 100 g legume pentru supă, 20 g verdeaţă, o ceapă,doi căţei de usturoi, o lingură unt concentrat, 10 g boia, 125 ml vin roşu, 250 ml supă clară, două linguriţe amidon, sare, piper.

CLIIMA20111001_0086_1.jpg

Friptură de porc rulată

Mod de preparare: carnea se unge cu muştar, se condimentează cu piper, sare şi boia, apoi se prăjeşte. Se adaugă legumele tăiate cubuleţe.

Friptura se scoate, apoi se dizolvă fondul de la friptură cu vin roşu. Se pune din nou friptura în cratiţă, se adaugă verdeaţa, se acoperă cu un capac şi se lasă fiarbă înăbuşit.

La nevoie, se adaugă câte puţină supă clară. Sosul se pasează cu mixerul. Dacă e prea gros, se completează cu supă clară şi se leagă cu amidon dizolvat în puţină apă.


 
 
Loading...
Citeste tot despre: