Jakob Hausmann, prezentator de emisiuni culinare şi patron al restaurantului Mica Elveţie, ne dă în fiecare săptămână două reţete uşor de preparat acasă. Iată ce puteţi încerca azi.


Ingrediente: 500 g ciuperci, 20 g unt, o legătură pătrunjel, o lingură ceapă, sare, piper, o lingură oţet, două de făină, 100 ml lapte, două ouă, ulei, pesmet.

Preparare: ciupercile se curăţă, li se golesc pălăriile, care se fierb 5 minute în apă sărată cu adaos de puţin oţet. Apoi se umplu cu compoziţia de mai jos: ceapa tocată se prăjeşte în unt, se adaugă codiţele şi resturile răzultate de la curăţarea pălăriilor (tocate mărunt), se presară pătrunjel tocat mărunt, să adaugă făina, se stinge cu laptele şi se fierbe până se obţine o masă consistentă.

Se condimentează cu sare şi piper. Ciupercile umplute cu această compoziţie se trec prin făină, ou şi pesmet şi se prăjesc în ulei. 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: