Jakob Hausmann, prezentator de emisiuni culinare şi patron al restaurantului Mica Elveţie, ne dă în fiecare săptămână două reţete uşor de preparat acasă. Iată ce puteţi încerca azi.


Ingrediente: 5 linguriţe gelatină, 4 gălbenuşuri, 100 g zahăr pudră, 40 ml Grand Marnier (lichior pe bază de coniac), 250 ml suc de portocale proaspăt stors, 30 g fistic, 250 ml smântână integrală, două portocale.

Mod de preparare: gălbenuşurile, zahărul pudră şi Grand Marnier se bat ca o cremă, se adaugă sucul de portocale şi 20 g fistic tocat mărunt. Gelatina se dizolvă în apă rece, se încălzeşte, se amestecă cu puţină cremă.

Se pune la rece până se încălzeşte oarecum gelatina, apoi se adaugă frişca. Se toarnă în 6 forme şi se pune la rece pentru minimum 3 ore. Se răstoarnă din formă pe o farfurie, se decorează cu felii de portocale şi se presară restul de fistic.

 
 
Loading...