Jakob Hausmann, prezentatorul show-ului gastronomic din cadrul matinalului "România zi de zi" (TVR1) şi patron al restaurantului Mica Elveţie, ne dă în fiecare săptămână două reţete uşor de preparat acasă. Iată ce puteţi încerca azi.


Escalop de porc cu sos de ciuperci

CLIIMA20120630_0056_1.jpg

Escalop de porc cu sos de ciuperci

Ingrediente: 8 bucăţi escalop (şniţel natur), 400 g champignons, 3 linguri ulei, 3 de făină, o ceapă, 100 ml vin alb, 100 ml demiglace, 100 g smântână, sare, piper.

Mod de preparare: se bate puţin carnea, se condimentează şi se prăjeşte 3-4 minute la foc iute.

Se menţine la cald. În aceeaşi tigaie se prăjeşte ceapa tocată mărunt, se rumeneşte puţin şi făina, se adaugă ciupercile, apoi se stinge cu vinul alb.

Se adaugă demigl ace (sos concentrat) şi se lasă să fiarbă 5 minute la foc mic.

Apoi se adaugă smântâna. La sfârşit, se adaugă zeama de la şniţele şi se serveşte imediat, peste carne.

Plăcintă cu caise

CLIIMA20120630_0057_1.jpg

Plăcintă cu caise

Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină, 125 g unt, sare, 100 ml apă rece.

Pentru umplutură: 750 g caise, 100 g zahăr, pesmet sau alune măcinate.

Pentru cremă: 2-3 ouă, 2-3 linguri de zahăr, 150 ml smântână dulce sau 100 ml lapte, un plic de budincă de vanilie.

Mod de preparare: se frământă ingredientele pentru aluat şi, când acesta s-a omogenizat, se pune cel puţin o oră la frigider.

Apoi se întinde pe fundul unei tăvi de plăcintă, se înţeapă din loc în loc, se presară cu pesmet sau alune măcinate.

Deasupra se dispun caisele tăiate în bucăţi egale, într-un strat gros de un deget.

Se amestecă ouăle, zahărul şi smântâna, se îngroaşă cu budincă de vanilie sau cu amidon dizolvat în apă.

Această cremă se toarnă peste caise. Se coace la foc moderat până se rumeneşte marginea.


 
 
Loading...
Citeste tot despre: