Jakob Hausmann, prezentatorul show-ului gastronomic din cadrul matinalului "România zi de zi" (TVR1) şi patron al restaurantului Mica Elveţie, ne dă în fiecare săptămână două reţete uşor de preparat acasă. Iată ce puteţi încerca azi.


File de biban cu legume

CLIIMA20120519_0071_1.jpg

File de biban cu legume

Ingrediente: 8 bucăţi file de biban, 6 linguri ulei de susan, 3 de ardei tocat cubuleţe, una de arpagic verde, una de coriandru frunze, două linguriţe de sos de soia şi două de sos de chili, ghimbir (cât o nucă), 4 fire de ceapă verde, sare, piper.

Mod de preparare: fileurile se crestează pe partea cu pielea, se condimentează şi se prăjesc în două linguri de ulei de susan.

Ardeiul, ghimbirul şi ceapa tocate cubuleţe se pun într-un castron, se adaugă sosu de soia, sosu de chili şi verdeaţa, se condimentează cu sare şi piper.

Acest amestec de legume cu sos se toarnă peste restul de ulei de susan, bine încins.

Găluşte de cartofi (gnocchi) în sos de gorgonzola

CLIIMA20120519_0072_1.jpg

Găluşte de cartofi (gnocchi) în sos de gorgonzola

Ingrediente: 800 g cartofi, 300 g făină, sare, unt, parmezan. Pentru sos: 150 g gorgonzola, 30 g unt, două linguri parmezan, smântână.

Mod de preparare: cartofii se fierb în coajă, se curăţă, se strivesc, se adaugă sare, făină şi se face un aluat.

Acesta se modelează în rulouri groase cât un deget şi se taie în bucăti de circa 3 cm, apoi se presează cu o răzătoare pentru a le da aspectul specific de gnocchi şi se lasă să se usuce.

Gorgonzola se taie bucăţi şi se pune la topit, într-o tigaie, împreună cu untul. Se adaugă parmezanul şi smântâna.

Gnocchi se fierb câteva minute în apă, până se ridică la suprafaţă.

Mai întâi puneţi câteva, de probă, să vedeţi dacă e bine legat aluatul. Se servesc cu sos de gorgonzola.


 
 
Loading...
Citeste tot despre: