Jakob Hausmann, prezentatorul show-ului gastronomic din cadrul matinalului "România zi de zi" (TVR1) şi patron al restaurantului Mica Elveţie, ne dă în fiecare săptămână două reţete uşor de preparat acasă. Iată ce puteţi încerca azi.


Franjuri împărăteşti

CLIIMA20111203_0069_1.jpg

Franjuri împărăteşti

Ingrediente: 320 g făină, 4 linguri zahăr, un plic zahăr vanilat, 6 ouă, 500 ml lapte, 100 g stafide, 50 g unt, o lingură rom, puţină sare, aromă de portocale şi aromă de vanilie, 3 linguri de frişcă.

Mod de preparare: laptele, gălbenuşul, zahărul şi făina se amestecă împreună cu stafidele, sarea şi romul, la care se adaugă aromele, după care se încorporează frişca bătută şi spuma din albuşuri.

Într-o tigaie încinsă se toarnă 2-3 polonice de aluat ce se coace 2-3 minute pe ambele părţi. Felia obţinută se rupe în 3-4 bucăţele, se pun pe farfurie şi se presară cu zahăr pudră.

Untul se topeşte într-o tigaie mare peste care se toarnă întreaga compoziţie obţinută, nivelând-o frumos.

Se lasă scurt pe foc deschis, după care se dă la cuptor (190 de grade) unde se va coace aproximativ 10-12 minute.

Se scoate şi se franjurează cu ajutorul a două furculiţe.

În Austria se serveşte cu o specialitate din compot de prune, dar se poate folosi cu orice tip de compot acrişor sau cu mere călite în vin alb.

Tocană de carne cu legume

CLIIMA20111203_0070_1.jpg

Tocană de carne cu legume

Ingrediente: 1 kg carne de vită, 3 linguri ulei şi unt, o linguriţă boia, două de făină, două de pastă de tomate, 6 cepe, doi căţei usturoi, 250 ml vin roşu, 250 ml bulion de carne, două foi de dafin, 6 cuişoare, 250 g morcovi, 250 g cartofi, un ardei, 5 roşii, sare, piper.

Mod de preparare: carnea se taie cubuleţe şi se rumeneşte circa 10 minute, se sărează, se pudrează cu boia şi făină.

Se adaugă pasta de tomate, apoi ceapa şi usturoiul. Se lasă să fiarbă circa 5 minute, apoi se adaugă vinul roşu şi bulionul de carne.

Se adaugă foile de dafin şi cuişoarele şi se lasă să fiarbă circa 25 de minute la foc mic.

Se adaugă legumele tăiate mărunt şi se mai lasă să fiarbă până scade compoziţia.


 
 
Loading...
Citeste tot despre: