Jakob Hausmann, prezentatorul show-ului gastronomic din cadrul matinalului "România zi de zi" (TVR1) şi patron al restaurantului Mica Elveţie, ne dă în fiecare săptămână două reţete uşor de preparat acasă. Iată ce puteţi încerca azi.


Mâncare de dovlecei

CLIIMA20111119_0095_1.jpg

Mâncare de dovlecei

Ingrediente: 500 g şniţele de porc, 6 linguri ulei de măsline, 300 g dovlecei, două linguriţe boia, un ardei roşu, o ceapă, usturoi, o ramură cimbru, 250 ml vin alb, 100 ml bulion de legume, busuioc.

Mod de preparare: carnea tăiată fâşii se lasă la marinat în ulei amestecat cu o linguriţă de boia. Apoi se rumeneşte la foc iute.

Se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt, se condimentează cu sare şi piper. Se adaugă dovlecelul tăiat rondele groase, ardeiul tăiat în pătrate de circa 2 cm şi cimbrul.

Se stinge cu vinul şi bulionul de legume şi se lasă să fiarbă acoperit, la foc mic, 10 minute.

Se potriveşte după gust cu piper şi boia. Busuiocul se presară înainte de servire.

Cremă de mango

CLIIMA20111119_0096_1.jpg

Cremă de mango

Ingrediente: 2-3 bucăţi de mango, 250 ml smântână dulce, două linguri rom, 4 de zahăr, sucul de la o jumătate de lămâie, o linguriţă coajă rasă de lămâie verde.

Mod de preparare: pulpa de mango, zahărul, romul şi sucul de lămâie se mixează pentru a obţine un piure.

Se bate smântâna pentru a obţine frişcă, se daugă la piureul de mango.

Se presară deasupra coajă rasă de lămâie şi se introduce la congelator pentru 30 de minute. Se decorează cu felii de mango.


 
 
Loading...
Citeste tot despre: