Jakob Hausmann, prezentatorul show-ului gastronomic din cadrul matinalului "România zi de zi" (TVR1) şi patron al restaurantului Mica Elveţie, ne dă în fiecare săptămână două reţete uşor de preparat acasă. Iată ce puteţi încerca azi.


Mere în aluat cu sos de vanilie

CLIIMA20120714_0048_1.jpg

Mere în aluat cu sos de vanilie

Ingrediente: 600 g mere, 25 g suc de lămâie, 125 g zahăr, 15 g rachiu, 2 l ulei pentru prăjit, puţină scorţişoară.

Pentru aluat: 100 g făină albă, 1 dl bere, două linguri ulei, 50 g albuş, un praf de sare.

Pentru sosul de vanilie: 4 dl lapte, 100 g gălbenuş, o esenţă de vanilie, 25 g zahăr.

Mod de preparare: merele se curăţă, se decupează cotorul şi se taie în rondele de 5-8 mm grosime.

Se acoperă cu 100 g zahăr, suc de lămâie şi rachiu şi se lasă la marinat. Restul zahărului se amestecă cu scorţişoara.

Se fierbe laptele cu vanilia, se bate gălbenuşul cu zahăr, peste care se toarnă încet laptele.

Se pune din nou pe foc, apoi se dă prin sită. Pentru aluat: se amestecă făina cu berea, se adaugă uleiul apoi albuşul bătut spumă şi sarea.

Rondelele de mere se trec prin acest aluat şi se prăjesc în ulei.

Se pudrează cu zahărul cu scorţişoară şi se servesc cu sosul cald de vanilie.

Paste în stil elveţian

CLIIMA20120714_0049_1.jpg

Paste în stil elveţian

Ingrediente: 4 cartofi, 200 g paste, o ceapă, 150 g mezel uscat, 200 g brânză, 250 g smântână, un ou, sare, piper, nucşoară.

Mod de preparare: cartofii se curăţă, se taie cuburi şi se fierb. Separat se fierb pastele.

Ceapa şi carnea tocate mărunt se rumenesc în tigaie, se adaugă pastele şi cartofii fierţi.

Compoziţia se pune într-o formă de gratinat, alternativ cu câte un strat de brânză.

Smântâna amestecată cu oul se condimentează şi se toarnă peste compoziţia din formă.

Totul se dă la cuptor pentru 10-15 minute (150 de grade).


 
 
Loading...
Citeste tot despre: