Jakob Hausmann, prezentatorul emisiunii "Duelul bucătarilor" (Euforia TV), autor a trei cărţi de bucate şi patron al restaurantului Mica Elveţie, ne dă în fiecare săptămână două reţete uşor de preparat acasă. Iată ce puteţi încerca azi.


Orez cu legume la grătar

CLIIMA20110917_0120_1.jpg

Orez cu legume la grătar

Ingrediente: o vânătă, 120 g roşii cherry, o ceapă, 6 linguri ulei de măsline, 320 g orez, 120 ml vin alb, supă clară de legume, 60 g parmezan, sare, piper.

Mod de preparare: vinetele se taie în două, pe lungime, apoi se feliază, roşiile se taie în două, ceapa cubuleţe. Vinetele se prăjesc în tigaia cu ulei, roşiile se coc pe grătar.

Se sotează ceapa într-o tigaie, se adaugă orezul, se stinge cu vinul alb şi se încorporează treptat supa de legume, astfel încât orezul să fie tot timpul acoperit.

În orez se amestecă jumătate din vânătă şi din roşii. Când e fiert, se condimentează cu puţin parmezan ras, sare, piper şi se decorează cu restul de roşii şi vinete.

Păstrăv în sos de muştar

CLIIMA20110917_0121_1.jpg

Păstrăv în sos de muştar

Ingrediente: 4 bucăţi de file de păstrăv (180 g fiecare), 300 ml bulion de legume, 300 ml vin alb, o ceapă, un usturoi, două foi de dafin, 100 ml smântână, o linguriţă piper boabe, două de muştar, una de pătrunjel, amidon, sare, piper.

Mod de preparare: bulionul, vinul, ceapa, usturoiul şi foile de dafin se fierb, apoi se adaugă peştele şi se poşează circa 5-8 minute.

Se scoate peştele şi, din zeama obţinută se trec prin sită circa 100 ml într-o tigaie, se adaugă smântâna, piperul şi muştarul şi se dă într-un clocot.

Se leagă cu amidonul pentru a obţine un sos omogen şi consistent. Se adaugă pătrunjel, iar acest sos se toarnă peste peşte.


 
 
Loading...
Citeste tot despre: