Jakob Hausmann, prezentatorul show-ului gastronomic din cadrul matinalului „România zi de zi” (TVR 1), inaugurează la restaurantul său, Mica Elveţie, sezonul dovleacului. Îl veţi putea regăsi în  supe-creme, orez, dar şi deserturi. Iată două reţete simplu de preparat acasă.


Ingrediente: aluatul: 100 g amaretti (fursecuri), 400 g făină, 150 g zahăr, o linguriţă praf de copt, 250 g unt, o priză sare; umplutura: 400 g miez de dovleac, 400 g mere, 150 g zahăr, coajă de lămâie, 3 linguri stafide, o linguriţă scorţişoară, zahăr pudră.

Preparare: fursecurile se sfărâmă fin şi se amestecă bine cu restul ingredientelor pentru aluat. Jumătate din acest aluat se dispune pe fundul unei tăvi tapetate cu hârtie de copt. Ambele bucăţi de aluat se dau la frigider. Merele şi dovleacul se dau pe răzătoarea mare, se amestecă bine cu restul ingredientelor, apoi se toarnă peste aluatul din tavă. Se acoperă cu cealaltă jumătate de aluat şi se introduce la cuptor pentru 50-55 de minute. Se presară zahăr pudră. 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: