Jakob Hausmann, prezentatorul emisiunii "Duelul bucătarilor" (Euforia TV), autor a trei cărţi de bucate şi patron al restaurantului Mica Elveţie, ne dă în fiecare săptămână două reţete uşor de preparat acasă. Iată ce puteţi încerca azi.


Sote de carne cu mărar

Ingrediente: 600 g carne, un castravete, 4 linguri smântână, două de ulei, două linguriţe muştar, o legătură mărar, sare, zahăr, piper.

CLIIMA20110730_0086_1.jpg

Sote de carne cu mărar

Mod de preparare: carnea se taie în fâşii subţiri, se condimentează cu sare şi piper şi se prăjeşte în ulei.

Se adaugă castravetele tăiat rondele, apoi un amestec de smântână şi muştar.

La sfârşit se adaugă mărarul tocat, puţin zahăr şi se mai condimentează după gust.

Cassata Siciliană

Ingrediente: 6 ouă, 200 g zahăr, 200 g făină, 8 linguri maraschino (licior de cireşe), unt şi făină.

Pentru umplutură: 800 g ricotta (brânză), 200 g zahăr, o jumătate de baton de vanilie, 250 g fructe confiate, 100 g ciocolată amăruie.

Pentru decor: o jumătate de baton de vanilie, 50 g zahăr, 50 g sâmburi de fistic nesăraţi, 500 g smântână, 150 g fructe confiate.

CLIIMA20110730_0087_1.jpg

Cassata Siciliană

Mod de preparare: pentru aluat: se amestecă ouăle cu zahărul până devin cremă, se încorporează treptat făina.

Masa aceasta se toarnă într-o formă de tort, unsă şi presărată cu făină şi se coace 45 de minute (la 160 grade).

Apoi se lasă să se răcească. Pentru umplutură: se fierbe zahărul cu 200 ml apă şi batonul de vanilie.

Siropul călduţ se amestecă în ricotta, se adaugă fructele şi ciocolata. Aluatul se taie în 3 blaturi care se stropesc cu maraschino şi se ung cu jumătatea de ricotta.

Pentru decor: smântâna se bate cu zahărul şi batonul de vanilie, apoi se unge pe suprafaţa tortului.

Pe deasupra se presară fructe şi fistic tocat mărunt.


 
 
Loading...
Citeste tot despre: