Jakob Hausmann, prezentatorul show-ului gastronomic din cadrul matinalului "România zi de zi" (TVR1) şi patron al restaurantului Mica Elveţie, ne dă în fiecare săptămână două reţete uşor de preparat acasă. Iată ce puteţi încerca azi.


Salată de carne rasol

CLIIMA20111105_0085_1.jpg

Salată de carne rasol

Ingrediente: 700 g rasol, un ardei galben, unul roşu, un castravete, o ceapă, pătrunjel, 3 linguri oţet balsamico, 4 de ulei de măsline, sare, piper, 10 roşii cherry.

Mod de preparare: legumele se taie cubuleţe, carnea fiartă în felii subţiri. Se pun toate într-o salatieră, se stropeşte cu oţet, se condimentează şi se pune la frigider pentru 30 de minute. Înainte de servire se adaugă verdeaţa tăiată mărunt, se ornează cu roşii.

Legume la tigaie

CLIIMA20111105_0086_1.jpg

Legume la tigaie

Ingrediente: un dovlecel, o vânătă, un morcov, un fenicul, un praz, un ardei roşu, unul verde, unul galben, o ceapă, 8 roşii cherry, două linguri ulei de măsline, două rămurele de rozmarin, sare, zahăr, piper, oţet balsamico alb.

Mod de preparare: legumele se taie în cuburi sau rondele şi se pun în tigaia cu ulei încins în ordinea timpului necesar de gătire (mai puţin roşiile). Se adaugă zahărul şi se lasă puţin să se caramelizeze, se condimentează, apoi se pune la rece. Înainte de servire se stropeşte cu oţet balsamico. Se ornează cu roşii.


 
 
Loading...
Citeste tot despre: