Chef Cătălin Scărlătescu le-a prezentat gospodinelor reţeta de mucenici munteneşti pe care el o prepară în ziua de 9 martie, de sărbătoarea Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia.


Ingrediente mucenici muntenești à la chef Scărlătescu

Mucenici.jpeg

Ingrediente Mucenici muntenesti
Ingrediente mucenici muntenești
Foto: Shutterstock

Pentru aluatul de mucenici muntenești

  • 500 de grame de făină
  • 50 de grame de drojdie
  • 200 de ml de apă călduţă
  • 100 ml de ulei
  • sare
  • zahăr vanilat

Pentru zeama mucenicilor

  • 2-3 litri de apă
  • 350 de grame de zahăr
  • 800 de grame de nucă măcinată
  • 1 lingurita de scorţişoară
  • coajă de la o lămâie
  • sare
  • zahăr vanilat
  • esenţă de rom  

  Mod de preperare  de mucenici à la chef Scărlătescu 

 

Mod de preparare Se pune făina într-un vas mare şi se realizează o gaură în mijlocul acesteia, în care se adaugă zahărul vanilat, sarea, uleiul, drojdia şi apa. Se frământă bine toate ingredientele până rezultă o cocă. Aluatul rezultat se lasă la dospit câteva minute în vasul acoperit.   După ce aluatul a crescut, se întinde cu sucitorul, se taie în fâşii şi se formează 8-uri mici pe care îi punem la fiert câteva minute. Se scot într-o sită pentru a scăpa de surplusul de apă, după care se introduc la cuptor până se rumenesc frumos. După ce s-au copt se lasă la întărit timp de o noapte.


A doua zi puneţi apa pe foc. Când ajunge în punctul de fierbere se adaugă coaja de lămâie, zahăr vanilat, o linguriţă de scorţişoară şi un praf de sare. Amestecaţi puţin, iar după ce e gata zeama puneţi 8-urile şi nuca.
 

Citește pe adevarul.ro ce amintiri frumoase îl leagă pe chef Cătălin Scărlătescu de delicioșii mucenici

 
 
Loading...