Cine poate rezista ciocolatei? Starea de bine și papilele gustative se activează de cum vedem tableta cu pătrățele lucioase, borcanul cu celebra Nutella sau prăjiturile înecate în delicioasa cremă de cacao. Dar cum ar fi să preparăm singuri, acasă, o cremă de ciocolată care ar impresiona și cel mai exigent cofetar? Cu îndemânarea noastră și cu ajutorul celebrei Jamila, regina rețetelor de pe Internet, iată ce ar putea ieși: Nutella de casă.


Nutella de casă va fi o surpriză plăcută pentru copiii familiei, dar și pentru adulții care s-au obișnuit să o consume pe pâine prăjită, la micul-dejun, sau unsă pe clătite și brioșe. Puteți folosi Nutella de casă și pentru dulciuri mai sofisticate: torturi, ca topping pentru brownies sau umplutură pentru cornulețe. Pentru ca Nutella de casă să iasă perfect își recomandăm să pui preț pe calitatea ingredientelor. O cacao de calitate face diferența când e vorba de culoarea și gustul deserturilor. Cu cât conținutul de grăsimi din pudra de cacao e mai mare, cu atât culoarea va fi mai intensă. De asemenea, îți recomandăm să fii atent ca alunele de pădure folosite pentru crema de ciocolată să nu aibă gust rânced.

nutella-de-casa.jpg

Crema de ciocolată simplă devine Nutella de casă, dacă adăugați alune de pădure în compoziție
foto: Pixabay.com

Nutella de casă, ingrediente:

Delicioasa cremă de ciocolată a Jamilei are următoarele ingrediente: 250 g alune de pădure prăjite, 135 g zahăr pudră, 50 g cacao, 3-4 linguri ulei, un praf de sare.

Nutella de casă, mod de preparare:

Alunele de pădure, prăjite și decojite, se macină bine la robotul de bucătărie, până când obținem pastă omogenă, fină. Adăugăm zahărul pudră, cele 50 g de cacao și un praf de sare peste pasta de alune și mixăm în continuare. Când compoziția se îngroașă, adăugăm 3-4 linguri de ulei și mixăm încă două minute. Consistența cremei se reglează din cantitatea de ulei folosită însă, spune Jamila, crema oricum se mai întărește dacă o ținem în frigider. Pe canalul de Youtube JamilaCuisine găsiți video cu Jamila preparând acest desert minunat.

Ce nu știai despre Jamila

Cine nu a auzit măcar o dată de Jamila, mai ales că, atunci când căutăm ponturi culinare pe Google, blog-ul ei, JamilaCuisine, ne apare în cale și este mereu un colac de salvare. Geanina Avram Staicu, pe numele ei real, e urmărită de 1,2 de milioane de utilizatori pe YouTube, și ne-a cucerit doar cu vocea și cu talentul ei, are nu doar un chip frumos, ci și o poveste de viață spectaculoasă. Primul interviu al Jamilei la TV a fost în cadrul emisiunii „Reţeaua de idoli”, realizată de Irina Păcurariu, la TVR 2.

Jamila are 33 de ani, este din București, absolventă de Relații Internaționale şi pasionată de limba franceză. Căsătorită cu un marocan cunoscut în anii studenției, ea a început să gătească în glumă și a combinat iniţial rețetele bunicii din Oltenia cu condimentele descoperite la soacra din Maroc. A început să pună online rețetele în 2012, atunci când a apărut și numele de Jamila Cuisine, iar până acum a ajuns la 600 de rețete și sute de mii de oameni care gătesc după sfaturile ei. Genina este un om cu mult, foarte mult umor, care adoră să vorbească despre mâncare, iubește ciocolata, mama a doi copii, dintre care unul foarte mic.

Citește și:

Cine e Jamila, tânăra care a cucerit Internetul cu rețetele ei. E măritată cu un marocan și își spune povestea la TVR 2

Negresă plină de ciocolată. Rețeta simplă a lui Sorin Bontea

Jamila vine la MasterChef pentru a-i provoca pe concurenți la o probă cu câștig de 1.000 de euro

Loading...