Uite de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara bărcuţe cu căpşuni.


Ingrediente Bărcuțe cu căpșuni:

Pentru blat: 200 g făină, 100 g unt, 50 g zahăr pudră, 1 gălbenuș, 1 praf sare; Pentru umplutură: 75 ml vin spumant, 400 g căpșuni, 350 g rubarbă, 100 g zahăr pudră, 1 lingură amidon din porumb, 2 lingurițe zeamă de lămâie, 10 g ghimbir proaspăt; Pentru cremă: 400 ml smântână pentru frișcă, 100 g zahăr pudră.

Preparare Bărcuțe cu căpșuni:

Căpșunile și rubarba le speli, le tai bucățele, le amesteci cu vinul spumant, zahărul pudră, amidonul, zeama de lămâie și cu ghimbirul. Le lași deoparte până își lasă sucul. Pentru aluat, amesteci făina cu zahărul pudră și sarea. Adaugi untul tăiat cubulețe și gălbenușul. Dacă e nevoie, poți turna și o lingură de apă rece. Trebuie să obții un aluat elastic, îl așezi în forme mici de tarte pe care le dai la frigider 20 de minute. Ulterior, umpli bărcuțele cu rubarbă și căpșuni și torni în fiecare formă câte 2 linguri din sucul lăsat de fructe. Le dai la cuptor, la 170 °C, 30 de minute. Între timp, bați smântâna rece pentru frișcă cu zahărul pudră până devine cremoasă. Când tartele s-au răcit, le decorezi cu cremă.

 

 
 
Loading...