Rețeta gustoasă de azi este Budincă cremoasă de orez.


Ingrediente Budincă cremoasă de orez:

250 g orez alb, 900 ml lapte gras, 120 g zahăr, 1 linguriţă extract de vanilie sau esenţă de vanilie, 50 g unt topit, 150 g smântână, scorţişoară, pentru décor.  

Mod de preparare Budincă cremoasă de orez:

Preîncălzești cuptorul la 150 de grade C. Speli orezul de mai multe ori până ce apa devine limpede. Ungi o tavă de cuptor din sticlă cu unt topit, apoi adaugi orezul, zahărul, smântâna şi torni peste ele laptele şi vanilia. Amesteci întreaga compoziţie, apoi presari scorţişoară. Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o aşezi pe raftul din mijloc al cuptorului. După 45-50 de minute, dai la o parte folia şi o mai laşi la cuptor încă o jumătate de oră sau încă o oră până se rumeneşte deasupra, iar budinca mai “zvâcneşte” doar în mijlocul ei. 

 
 
Loading...