Rețeta gustoasă de azi este budincă de dovlecei.


Ingrediente Budincă de dovlecei:

8 dovlecei, 200 g brânză de vaci, 200 g telemea, 6 linguri făină, 1 ceapă mare, 1 ardei gras, 1 roşie, 5 ouă, 2 căţei de usturoi, mărar mărunţit, sare, piper, varză tăiată fin, opţional, roşii, opţional.

Preparare Budincă de dovlecei:

Speli dovleceii, îi ştergi şi îi dai prin răzătoarea cu găuri mari. Pui puţină sare peste ei şi îi laşi la scurs. După ce le îndepărtezi seminţele şi pulpa, tai roşia şi ardeiul bucăţi mici şi le amesteci cu dovleceii, ouăle, ceapa tocată, făina, usturoiul pisat, brânza de vaci, telemeaua mărunţită şi mărarul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Torni compoziţia într-un vas termorezistent, tapetat şi o bagi la cuptor 40 de minute. Serveşti budinca, dacă vrei, alături de varză şi roşii tăiate.

 

 

 
 
Loading...