Ingrediente Budincă de spanac:

1 kg cârnați proaspeți, 3 cepe, 50 ml vin roșu, 3 linguri făină, 500 g spanac, 4 ouă,  300 g cașcaval, 100 ml smântână, ulei, sare, piper.

Preparare Budincă de spanac:

Aşezi cârnaţii într-un vas rotund termorezistent, în care ai întins hârtie de copt, şi îi dai la cuptorul încins, aproximativ 30 de minute, până se rumenesc. Cureţi ceapa şi o tai julien. Într-o tigaie, o căleşti, în puţin ulei încins, până îşi schimbă culoarea. Dai deoparte. Încorporezi făina până se omogenizează, apoi o pui pe foc şi torni vinul, în fir subţire. Amesteci până se evaporă alcoolul. Separat, amesteci ouăle, spanacul opărit şi scurs, smântâna, caşcavalul ras, sare, piper şi  rozmarin, după gust. Combini toate ingredientele, apoi încorporezi ceapa. Scoţi tava cu cârnaţi din cuptor şi întinzi peste ei, uniform, compoziţia cu spanac. Dai vasul la copt, încă 30 de minute, până se rumeneşte.

 

 

Loading...