Rețeta gustoasă de azi este: Cartofi dulci cu dovleac la cuptor.


Ingrediente Cartofi dulci cu dovleac la cuptor:

1/4 kg cartofi dulci, 1/2 kg dovleac, 4 căţei usturoi, 1 lingură unt, 2 linguri zahăr brut, 1/4 linguriţă scorţişoară, sare, după gust, piper măcinat, după gust, verdeaţă după gust, decor.

Preparare Cartofi dulci cu dovleac la cuptor: 

Încălzesţi cuptorul la 180 °C. Tai cartofii şi dovleceii dulci felii şi îi pui într-un castron încăpător. Topeşti untul şi îl torni peste legume, împreună cu zahărul brut, sarea, piperul şi scorţişoara, apoi amesteci. Răstorni legumele într-o tavă cu hârtie de copt, adaugi 4 căţei de usturoi necojit şi laşi la cuptor pentru 30-35 de minute. Când legumele sunt caramelizate, le scoţi din cuptor. Poţi decora cu verdeţuri după gust şi serveşti fierbinte.

 

 
 
Loading...