Ingrediente

Pentru blat: ● 3 ouă ● 150 g zahăr

● 100 ml ulei ● 100 ml lapte

● 350 g făină ● sare

● 1 plic praf de copt

● 1 linguriţă esenţă de vanilie

Pentru glazură: ● 250 g iaurt gras

● 50 g zahăr pudră ● 100 g struguri

● 1 plic gelatină incoloră

● 1 plic tort-gelee transparent

1. Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu puţină sare. Freci gălbenuşurile cu zahărul şi esenţa de vanilie până capătă o consistenţă spumoasă. Torni laptele treptat şi, după ce s-a omogenizat, uleiul. Încorporezi albuşurile şi, la final, făina amestecată cu praful de copt. Torni compoziţia într-o tavă rotundă tapetată, o ţii la cuptor până când trece testul scobitorii şi o laşi la răcit, fără să o scoţi din tavă.

2. Amesteci iaurtul cu zahărul şi pui gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Torni glazura peste blat şi aşezi din loc în loc jumătăţi de boabe de struguri. Dai la rece 2 ore, după care prepari tortulgelee după instrucţiunile de pe ambalaj şi-l torni peste prăjitură. Laşi la rece peste noapte.

 

 
 
Loading...