Ingrediente500 g file de peşte dezosat2 ouă1 ceapă uscată (sau 3-4 fire de ceapă verde)2 căţei de usturoi3 felii de franzelă50 ml lapte dulce½ legătură pătrunjel verde½ legătură mărar verde3-4 linguri de pesmetsarepiperulei pentru prăjit


Pentru sos
100 ml iaurt sau smântână
2 căţei de usturoi
½ linguriţă de ulei
mărar verde
1 praf de sare

Preparare
1. Se trec fileurile de peşte prin maşina de tocat împreună cu ceapa şi căţeii de usturoi.
2. Se amestecă tocătura cu feliile de pâine înmuiate în lapte şi stoarse bine, cu ouăle bătute, verdeaţa tocată mărunt, sare şi piper, după gust.
3. Din compoziţia obţinută se modelează chiftele, de mărimea şi forma dorită, se trec prin pesmet şi se prăjesc în ulei bine încins. Se scot pe prosoape absorbante, pentru a îndepărta uleiul în exces.
4. Separat, se zdrobesc căţeii de usturoi, se freacă cu puţin ulei şi un praf de sare până se leagă, apoi se amestecă cu iaurtul sau smântâna şi mărarul tocat fin. Sosul se serveşte în sosieră, alături de chifteluţele calde.


 
 
Loading...
Citeste tot despre: