Ingrediente: 300 g boabe de fasole colorată, 200 g costiţă afumată, 1 ceapă, 1 morcov, 1 păstârnac, 1 ţelină mică, 1 ardei gras, 300 ml pulpă de roşii (conservă)pătrunjel verde, 500 ml borş de casă, sare, piper


Preparare: Se lasă fasolea la înmuiat câteva ore sau de seara până dimineaţa. Se scurge, se fierbe în două ape care se aruncă şi în cea de-a treia apă se adaugă sare şi se lasă la fiert până este aproape pătrunsă.Se adaugă legumele curăţate, spălate şi tăiate după preferinţă, se completează cu apă şi se lasă la fiert circa 20 de minute. Între timp, se taie costiţa "beţişoare", se rumenesc crocant într-o tigaie neaderentă şi se adaugă în oală, continuând fierberea încă 10 minute. Se adaugă pulpa de roşii, pătrunjel tocat mărunt, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se mai fierbe 5 minute. Se adaugă borşul de casă, fiert şi spumuit separat, leuştean tocat mărunt şi după 2-3 clocote se opreşte focul. Se lasă acoperită cu capac 10 minute să se aromatizeze şi apoi se serveşte.

 
 
Loading...