Rețeta gustoasă de azi este Ciuperci pane picante.


Ingrediente Ciuperci pane picante: 

500 g ciuperci, 150 g făină, 2 ouă, 150 g pesmet, sare, 1 linguriță piper negru boabe, ulei, 1 lingură pătrunjel tocat; Pentru sos: 100 g maioneză, 5 căței usturoi, 1 lingură iaurt cremos, 1 lingură zeamă de lămâie.

Preparare Ciuperci pane picante:

Alegi ciuperci micuțe, le tai piciorușul chiar de sub pălărie, le speli și le fierbi 3-4 minute în apă clocotită cu puțină sare. Le lași la scurs. Bați ouăle cu puțină sare. Într-un mojar. zdrobești piperul grosier, apoi îl amesteci cu pesmetul. Treci ciupercile prin făină, ou și pesmet, repetând operațiunea de 2 ori. Le prăjești în baie de ulei până sunt aurii și le scoți pe șervete absorbante. Pentru sos, amesteci maioneza cu iaurtul, zeama de lămâie și cu usturoiul zdrobit. Servești ciupercile pane cu sosul de maioneză, presărate cu pătrunjel tocat.

 

 
 
Loading...