O reţetă gustoasă pe zi: Coroniță cu vanilie

Ultima actualizare:

    Coroniţă cu vanilie
Coroniţă cu vanilie

  • Ingrediente
  • Pentru blat
  • 8 ouă
  • 8 linguri zahăr
  • 4 linguri făină
  • 4 linguri nucă măcinată
  • 1 esenţă rom
  • 1 praf de sare
  • Pentru cremă
  • 500 ml lapte
  • 5 gălbenuşuri
  • 3 linguri amidon
  • 150 g zahăr
  • 1 esenţă de vanilie
  • 200 g unt
  • 200 g gem de căpşuni
  • Pentru decor
  • 150 g nucă măcinată

Preparare

Freci gălbenuşurile cu zahărul, esenţa şi separat baţi albuşurile spumă cu un praf de sare. Pui treptat albuşurile în gălbenuşuri şi încorporezi făina şi nuca încet. Torni aluatul într-o formă de tort cu gaură, unsă cu unt şi tapetată cu făină, şi-l dai la cuptor pentru 25-30 de minute, după care îl laşi la răcit.Amesteci laptele cu gălbenuşurile, cu amidonul şi fierbi compoziţia, pe foc mic, amestecând mereu până se îngroaşă, după care laşi la răcit. Freci untul spumă cu zahărul, esenţa de vanilie şi adaugi treptat peste el crema de lapte răcită. Opreşti un sfert din cremă pentru ornat.Tai blatul în trei părţi. Ungi prima parte de blat cu 4-5 linguri de gem, întinzi jumătate din crema de vanilie, pui a doua parte de blat, gem, restul de cremă şi blat. Îmbraci tortul în crema oprită şi îl tapetezi cu nucă măcinată.

image
image
image
image
image
image
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
image
actualitate.net
image
actualitate.net