Rețeta gustoasă de azi este Ghiveci cu vinete, dovlecei și roșii.


Ingrediente Ghiveci cu vinete, dovlecei și roșii: 

3 vinete, 3 dovlecei, 4 roșii, 2 căței de usturoi, ulei, sare, piper, oregano, după gust; Pentru sos: 3 căței de usturoi, 5 roșii, oregano uscat, sare, piper, 1 ceapă, 1-2 linguri ulei, pătrunjel, pentru decor.

Preparare Ghiveci cu vinete, dovlecei și roșii: 

Pentru sos, tai mărunt ceapa și usturoiul, iar roșiile le dai prin răzătoare. Încingi uleiul, pui ceapa și, când devine sticloasă, adaugi usturoiul și amesteci, apoi răstorni roșiile și potrivești gustul cu sare, piper și oregano. Ții sosul pe foc 5-6 minute, apoi îl torni într-un vas rotund și îl lași la răcit. Între timp, speli, sub jet de apă, vinetele, dovleceii și roșiile, apoi le tai rondele și le așezi, sub formă de evantai în sosul de roșii răcit. Le presai cu sare, cu piper, cu oregano, cu usturoiul tăiat fin și le stropești cu puțin ulei. Dai vasul la cuptorul încins 35-40 de minute sau până când se rumenesc ușor. Servești ghiveciul decorat cu pătrunjel tăiat.

Loading...