Rețeta gustoasă de azi este Hummus cu dovleac copt.


Ingrediente Hummus cu dovleac copt: 

400 g năut boabe din conserve, 200 g dovleac, 50 ml ulei de măsline, 4 căţei de usturoi, 1 lingură pastă susan (tahina), sare, piper, zeama de la ½ lămâie, ½ linguriţă chimion pudră, ½ linguriţă boia dulce, seminţe de susan şi de dovleac, pentru decor.

Preparare Hummus cu dovleac copt: 

Tai dovleacul cuburi, presari sare, îl stropeşti cu o lingură de ulei de măsline şi îl dai la cuptor, la 200 °C, până se rumeneşte. Când e gata, îl laşi la răcorit. Pui în blender năutul scurs, dovleacul, usturoiul zdrobit, restul de ulei de măsline, zeama de lămâie, pasta de susan, chimionul pudră şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Pasezi totul până obţii o pastă fină. Când serveşti humusul, presari boia dulce şi îl decorezi cu seminţe de dovleac şi seminţe de susan. 

 

 

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: