Rețeta gustoasă de azi este Minipizza cu conopidă.


Ingrediente:

1 conopidă (1 kg),

150 g mozzarella rasă,

50 g parmezan ras,

2 ouă,

2 cârnăciori subţiri,

2 căţei de usturoi,

1 fir ceapă verde, optional,

sare, după gust,

piper, după gust,

verdeaţă, pentru decor.

Mod de preparare: 

Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Cureţi de cotor şi de frunze şi speli conopida, apoi o dai fie prin răzătoarea mare, fie o mărunţeşti în blender. Presari sare, o pui un minut la microunde, o laşi la răcorit apoi o scurgi foarte bine. Transferi într-un bol şi adaugi ouăle, 100 g de mozzarella şi parmezanul, usturoiul zdrobit şi, dacă doreşti, ceapa verde tocată. Asezonezi cu sare şi piper, apoi amesteci întreaga compoziţie. Într-o tavă pentru brioşe, pui o lingură din amestec în fiecare formă, câteva felii de cârnăciori şi presari restul de mozzarella rasă. Dai tava la cuptor, la foc mediu, 15-20 de minute până se rumenesc. Serveşti minipizza caldă cu sos de roşii. Decorezi cu verdeaţa preferată.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: